Dr. Anthony Fauci, expertul şef în boli infecţioase din SUA, a declarat că vaccinul de la AstraZeneca are o eficacitate bună, însă cu toate acestea s-ar putea ca americanii să nu fie vaccinaţi deloc cu acest ser, relatează Reuters.

„Cred că vaccinul AstraZeneca, din punct de vedere al eficacităţii, este un vaccin bun”, a declarat Fauci, marţi, pentru BBC radio.

„Nu este clar dacă vom folosi vreodată AstraZeneca, dar se pare că în acest moment nu avem nevoie de el. Nu este ceva negativ îndreptat spre AstraZeneca, dar având în vedere oferta de vaccinuri de la alte companii producătoare, nu avem nevoie să vaccinăm cu AstraZeneca”, a mai declarat Fauci.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Pe măsură ce se renunţă la restricţii în Statele Unite, Fauci a spus că există o „situaţie cu adevărat riscantă”, în momentul în care barurile şi restaurantele se redeschid în locurile în care purtarea măştii de protecţie nu este obligatorie.

El a mai spus că programul de vaccinare va scoate din calcul „o adevărată explozie de cazuri”, dar nu va opri o creştere moderată a lor.

În România, peste 310.000 de români au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca. Cercetătorii au descoperit că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge.