• Ministerul Energiei organizează, luni, la Palatul Parlamentului primul exercițiu de securitate cibernetică.
  • Exercițiul are scopul de a stabili nivelul de pregătire al companiilor din energie pentru a face faţă unor eventuale atacuri cibernetice.
  • Săptămâna trecută, un videoclip deepfake cu imaginea și vocea lui Sebastian Burduja a fost distribuit pe rețelele sociale.

Ministerul Energiei organizează, luni, la Palatul Parlamentului un eveniment dedicat primului exercițiu de securitate cibernetică din România. Scopul exercițiului este de a evalua nivelul de pregătire al companiilor din sectorul energetic în fața unor eventuale atacuri cibernetice.

„Pe baza exerciţiului se va face o evaluare a riscurilor, iar în funcţie de rezultate se vor stabili nevoile de constituire de SOC / SIRT, respectiv planurilor de achiziţii pentru bunuri şi servicii în securitate cibernetică”, spune Burduja.

Evenimentul va fi deschis de Sebastian Burduja – ministrul Energiei, Bogdan Ivan – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, și Dan Cîmpean – directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Săptămâna trecută, un videoclip deepfake cu imaginea și vocea lui Sebastian Burduja a fost distribuit pe rețelele sociale. Sebastian Burduja a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Citește și