• Alți 25 de locuitori ai orașului de construcții Dnipro erau încă dispăruți.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că îi va aduce în fața justiției pe cei responsabili de atac.
  • Echipele de intervenție au îndepărtat aproximativ 90% din dărâmături în timpul căutărilor.

Bilanțul morților în urma atacului cu rachete rusești din weekend asupra unei clădiri de apartamente din Dnipro a urcat marți la 41 de morți, după ce corpul unui copil a fost scos dintre dărâmături, au anunțat autoritățile, în ceea ce a fost cel mai mortal atac al războiului asupra civililor într-un singur loc din primăvară.

Alți 25 de locuitori ai orașului de construcții Dnipro erau încă dispăruți, potrivit lui Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, a cărei capitală este Dnipro. Echipele de intervenție au îndepărtat aproximativ 90% din dărâmături în timpul căutărilor care au durat 63 de ore de la lovitura de sâmbătă după-amiază, a declarat el.

Există 79 de răniți, a precizat el, dintre care 28 sunt spitalizați și 10 în stare gravă. Aproximativ 1.700 de persoane locuiau în clădirea cu mai multe etaje. Unele persoane au fost blocate la etajele superioare, unele dintre ele semnalând ajutor cu ajutorul luminilor de pe telefoanele mobile.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Cel mai recent atac mortal al Rusiei asupra unei ținte civile în războiul de aproape 11 luni a declanșat indignarea. De asemenea, a provocat marți demisia surprinzătoare a unui consilier prezidențial ucrainean care a declarat că racheta rusă a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană ucrainean și a explodat când a căzut – o versiune care ar îndepărta o parte din vina forțelor de la Kremlin.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că îi va aduce în fața justiției pe cei responsabili de atac, afirmând că aceasta este o sarcină fundamentală” pentru Ucraina și aliații săi occidentali. Această lovitură de la Dnipro, precum și alte lovituri similare, intră, în special, sub jurisdicția Curții Penale Internaționale”, a declarat el într-un discurs video luni târziu.