• Camera Reprezentanților a votat cu 314-117 voturi pentru proiectul de lege al lui Biden și McCarthy privind creșterea plafonului datoriei.
  • Aceasta a venit după ce legislatorii din ambele partide și-au exprimat opoziția față de unele dintre compromisurile din proiectul de lege.
  • Proiectul de lege se îndreaptă acum către Senat, care trebuie să acționeze rapid înainte ca SUA să intre în incapacitate de plată în iunie.

Camera Reprezentanților tocmai a făcut un pas important pentru a împiedica SUA să intre în incapacitate de plată a datoriei sale în câteva zile. Miercuri seară, Camera a adoptat cu un vot de 314-117 proiectul de lege al președintelui Joe Biden și al președintelui Camerei, Kevin McCarthy – Legea privind responsabilitatea fiscală – pentru a suspenda plafonul datoriei până la 1 ianuarie 2025. Timp de luni de zile, Biden și McCarthy au fost în dezacord cu privire la cea mai bună abordare pentru a aborda criza legată de plafonul datoriei, scrie Business Insider.

McCarthy a adoptat luna trecută un proiect de lege în Camera Reprezentanților pentru a ridica plafonul datoriei până în martie 2023, însoțit de reduceri de cheltuieli de 4.500 de miliarde de dolari, în timp ce Joe Biden a fost convins că ridicarea plafonului datoriei ar trebui să fie un acord curat și bipartizan, fără nicio reducere de cheltuieli.

Proiectul va reduce cheltuielile cu cel puțin 1.500 de miliarde de dolari

Proiectul de lege al lui Biden și McCarthy va reduce cheltuielile cu cel puțin 1.500 de miliarde de dolari, potrivit Biroului de buget al Congresului și are prevederi care includ codificarea sfârșitului pauzei de plată a împrumuturilor studențești și noi cerințe de muncă pentru programe federale precum SNAP.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Acest acord este o veste bună pentru poporul american și pentru economia americană”, a declarat Joe Biden într-o declarație după adoptarea sa. Acesta protejează prioritățile și realizările cheie din ultimii doi ani, inclusiv investițiile istorice care creează locuri de muncă bune în întreaga țară. De asemenea, acesta onorează angajamentul meu de a proteja asistența medicală a americanilor și de a proteja securitatea socială, Medicare și Medicaid. Protejează programele critice pe care se bazează milioane de familii, studenți și veterani care muncesc din greu.”

Nu a fost imediat clar dacă proiectul de lege va trece de Cameră. La scurt timp după ce textul a fost publicat, acesta a stârnit opoziția ambelor părți – unii parlamentari democrați erau nemulțumiți de reducerile de cheltuieli din acord, în timp ce parlamentarii conservatori sperau la reduceri mai mari pentru mai multe programe federale. Proiectul de lege se îndreaptă acum spre Senat, unde se confruntă, de asemenea, cu o anumită opoziție.

Am îngrijorări reale cu privire la un proiect de lege care este conceput pentru a lua mâncare de la oamenii înfometați, pentru a-i face pe studenții care se luptă cu datoriile să se blocheze să plătească mai mult, pentru a încetini eforturile noastre în lupta pentru climă și pentru a ajuta evazioniștii fiscali bogați”, a declarat marți senatorul de Massachusetts Elizabeth Warren. Republicanii au luat ostatici economia noastră și bunul nostru nume în întreaga lume. Iar democrații sunt forțați să joace rolul de adulți în această cameră”.

Citește și: