• Pompierii se luptă cu incendiul scăpat de sub control din McDougall Creek.
  • Evacuările au fost efectuate și în Kelowna, un oraș cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori.
  • Guvernul a ordonat miercuri celor aproximativ 20.000 de locuitori din Yellowknife să părăsească orașul.

Premierul provinciei canadiene British Columbia a declarat stare de urgență, spunând că autoritățile de acolo „se confruntă cu cel mai rău sezon de incendii de vegetație”, deoarece mii de oameni au fost evacuați din orașele de la est de Vancouver. Premierul David Eby a declarat vineri seara: „În ultimele 24 de ore, situația a evoluat rapid și ne aflăm într-o situație extrem de provocatoare în zilele următoare”, informează The Guardian.

Pompierii se luptă cu incendii scăpate de sub control din McDougall Creek, care au făcut ravagii pe 10.500 de hectare, pe dealurile și munții de deasupra orașului West Kelowna, forțând mii de evacuări. West Kelowna, un oraș de 36.000 de locuitori, se află la 300 km est de Vancouver.

Evacuările au fost efectuate și în Kelowna, un oraș cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori, care se află peste Lacul Okanagan față de West Kelowna. Acesta a venit în timp ce autoritățile mai la nord din regiunea Teritoriilor de Nord-Vest au declarat că peste 19.000 de persoane au fost evacuate din incendiile care amenințau orașul Yellowknife.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Guvernul a ordonat miercuri celor aproximativ 20.000 de locuitori din Yellowknife să părăsească orașul și a îndemnat oamenii care nu puteau pleca pe drum să se înregistreze pentru zborurile din Yellowknife deoarece un incendiu din apropiere amenința să ajungă în oraș în câteva zile.

Citește și: