• Fake-news-urile spun că mașinile electrice sunt dăunătoare pentru mediu.
  • Fake-news-urile despre mașinile electrice s-au înmulțit în Europa.
  • Revolta față de electrice aduce beneficii industriei combustibililor fosili.

Pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor mai sustenabil, mașinile electrice au apărut ca o soluție promițătoare pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, combaterea schimbărilor climatice și curățarea orașelor poluate. Dar sunt tot mai mulți cei care vin să distrugă acest progres, mai ales în Europa Centrală și de Est, spunând în special în mediul online că EV-urile sunt cauza multor accidente grave.

În Cehia a devenit virală o poveste conform căreia o mașină a izbucnit în flăcări la o intersecție aglomerată din oraș, iar șoferul a reușit miraculos să scape. Unii au spus că a explodat bateria, iar un videoclip pe Facebook reia această afirmație și a adunat aproape jumătate de milion de vizualizări. Povestea este una falsă, oricât de credibilă ar părea, nu bateria a provocat accidentul, ci o defecțiune la compartimentul motor, așa cum se poate întâmpla și la o mașină pe combustie. Această concluzie aparține pompierilor, care au făcut o anchetă în acest caz. Și bateriile electrice pot provoca probleme.

Fake-news-urile despre E.V.-uri s-au înmulțit în Europa

Însă analiștii spun că riscurile ca vehiculele electrice să se ia foc sunt de la 5 până la 30 de ori mai mici în comparație cu mașinile pe benzină. Alte fake news-uri înfățișează mașinile electrice drept bombe amorsate. O poveste dezmințită ulterior susține în mod fals că pe o autostradă germană au fost blocate mai multe mașini cu baterii descărcate.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Toate aceste mesaje vor doar să alunge consumatorii, descriind practic tehnologia ecologică ca fiind una nesigură atât pentru oameni, cât și pentru mediu.

Citește și