• Norvegia este prima țară care are mai multe mașini electrice decât mașini pe carburant.
  • Tranziția Norvegiei a fost costisitoare și a fost nevoie de multe stații de alimentare.
  • Norvegia vrea să devină prima țară care să interzică producția de mașini pe carburant.

Norvegia este prima țară din lume unde numărul mașinilor electrice depășește numărul mașinilor pe carburant. Vehiculele electrice alimentate pe baterii reprezintă 24,3% din cele 2,9 milioane de mașini, față de 26,9% în cazul mașinilor alimentate pe benzină. Norvegienii si-au propus să devină prima națiune care să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel până în 2025.

Este posibil să se interzică producția de mașini pe carburant în Europa, în următorii 10 ani?

„Vrem sau nu vrem, acest lucru se va întâmpla. Deja trecerea la electromobilitate este o lege în Europa. Astfel, la finalul lui 2034 vom fi în situația în care vom putea cumpăra ultimele mașini pe combustie din istoria Europei. Ele vor rămâne în circulație câțiva ani și va fi o schimbare naturală. Dincolo de faptul că aceasta este legea, ca producătorii auto să se conformeze la această lege în vigoare, ei au fost nevoiți să ia decizii și măsuri încă de acum. Investițiile în tehnologia nouă se fac.

Ceea ce vedem în Norvegia este un exemplu că se poate. Mașinile electrice vor ajunge să fie mai accesibile la preț până în 2034”, a declarat Adrian Mitrea, jurnalist auto, pentru Aleph News.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și