• Cătălin Predoiu analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor de personalul medical.
  • Testul antidrog se va face doar dacă elevii prezintă semne ale consumului de droguri.
  • Ministrul de Interne: „Testarea antidrog s-ar face doar cu acordul părinţilor”.

La câteva zile după accidentul mortal din 2 mai, produs de un băiat de 19 ani care conducea sub influența substanțelor interzise, ministrul de Interne ia măsuri.

„Din punctul meu de vedere, aceasta este o măsură binevenită. Nu va fi pe placul tuturor, dar haideți să ne uităm la niște cifre ce s-au raportat. Un raport realizat de Agenția Națională Antidrog spune că una din cinci persoane cu vârsta între 15-34 de ani s-a prezentat pentru consum abuziv de medicamente psihoactive, ceea ce ar trebui să reprezinte un puternic semnal de alarmă. Noi suntem specialiști în teorie la nivel național, astfel încât vorbim la nesfârșit de prevenție, dar doar vorbim și nu se face. Ne dorim să facem și nu avem personal. Demersul domnului Predoiu este unul util, avem nevoie de un proiect care să fie în consultare publică”, a explicat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, la Aleph News.

Cătălin Predoiu spune că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personalul medical în şcoli. Testarea se va face doar dacă elevii prezintă un comportament specific consumului de droguri.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Lucrurile devin agravate. Pe mine ca părinte, dacă mă întrebați, inopinat la nivel de liceu ar însemna fără să îmi ceară acordul. Dacă ne gândim să cerem acordul părinților, atunci nu mai este inopinat. Dacă vorbim de copii minori, de cei din ciclul gimnazial, nu la liceu că la liceu nu aș avea o problemă ca propriul copil să fie testat pentru că sunt non-invazive, dar la gimnaziu consider că trebuie o echipă integrată care să intre în unitatea de învățământ, să anunțe familia cu 24 de ore și nu mai mult pentru că dacă anunți familia cu o săptămână înainte, nu ai făcut nimic”, a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, la Aleph News.

Citește și: