• Președintele ales, Joe Biden, a dezvăluit un plan de stimulare de 1,9 mii de miliarde de dolari pentru relansarea economiei americane afectate de coronavirus
  • Mai mult de jumătate din sumă va fi acordată către familii
  • Anunțul său vine cu cinci zile înainte de a intra în funcție

Dacă ar fi aprobat de Congres, pachetul de ajutor economic ar include 1.000 de miliarde de dolari pentru familii, cu plăți directe de 1.400 de dolari către toți americanii, 415 miliarde de dolari de dolari pentru combaterea virusului și 440 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici, scrie BBC.

„O criză a suferinței umane profunde este vizibilă și nu are timp de pierdut. În joc este chiar sănătatea națiunii noastre. Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum“, a spus Joe Biden.

Care este planul pentru coronavirus?

Biden vrea să pompeze 20 de miliarde de dolari în vaccinarea americanilor, inclusiv pentru înființarea de centre de vaccinare în masă și expedierea unităților mobile în zone îndepărtate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Lansarea vaccinului în Statele Unite a fost până acum un eșec“, a spus Biden. Administrația sa își propune să livreze 100 de milioane de doze de vaccin în 100 de zile.

Planul său include, de asemenea, 50 de miliarde de dolari pentru extinderea testării și 130 de miliarde de dolari pentru a ajuta majoritatea școlilor să se redeschidă până în primăvară. Totodată, are în vedere angajarea a 100.000 de persoane din domeniul sănătății publice.

Cum rămâne cu ajutorul economic?

Cu aproape 11 milioane de șomeri în toată țara, indemnizațiile individuale de șomaj ar crește la 400 de dolari pe săptămână, de la 300 de dolari pe săptămână acum, și vor fi prelungite până în septembrie.

Propunerea de 1.400 de dolari plăți directe către americani ar veni în plus față de plățile de 600 de dolari aprobați de Donald Trump la finalul lunii decembrie.

Președintele ales va cere, de asemenea, Congresului să dubleze salariul minim federal la 15 dolari pe oră – o prioritate democratică anterioară pandemiei.