• O navă românească a fost avariată în urma atacului rusesc asupra portului ucrainean.
  • MAE informează că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile.
  • În noaptea de duminică spre luni rachete și drone rusești au lovit Reni și Ismail.

O navă românească a fost ușor avariată în timpul atacurilor rusești în noapte de duminică spre luni, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Avariile au fost unele minore, iar nava a putut să-și continue drumul.

A fost un atac puternic al Rusiei ce s-a desfășurat pe o perioadă de 4 ore. Din informațiile comandamentului operațional al Ucrainei, a fost vorba despre 15 drone dintre care 3 au fost doborâte.

Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității: Autoritățile române au transmis cu întârziere informația

„Este important de remarcat că Rusia atacă la câteva sute de metri de granița NATO. Autoritățile române au transmis cu întârziere informația. MAE a transmis o confirmare că o navă românească a fost avariată, însă nu vedem măsuri de întărire a zonei respective.”

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„O măsura care putea fi luată este transferul a unor sisteme de apărare aeriană cu rază mică de acțiune fiind eficiente împotriva dronelor. Este posibil ca pe viitor astfel de acțiuni să continue, mai ales dacă o dronă nu reușete să nimerească ținta.”

„Reacțiile puternice vin de la Marea Britanie avertizând că Putin intenționează să lovească nave civile din Marea Neagră. Interesele României vor fi afectate, chiar dacă Ministerul Apărării Naționale a spus că nu este un atac direct al României, dar interesele României sunt afecte, atât la Dunăre, cât și la Marea Neagră. România trebuie să acționeze, nu să aștepte soluția din altă parte.”

Citește și