• Marcel Ciolacu a declarat că își dorește ca viitorul Guvern condus de el să fie despre reformă și economie.
  • El a mai arătat că până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat şi că îşi asumă cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme şi de PNRR.
  • Președintele Românie l-a desemnat pe liderul PSD să formeze un guvern după consultările de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, după ce a fost desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, că îşi doreşte ca viitorul Guvern al României, condus de el, să fie despre economie şi reforme.

El a mai arătat că până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat şi că îşi asumă cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme şi de PNRR.

Ciolacu: „Până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat”

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii executivului să depună jurământul.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

„Dacă guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni – n.r.) pentru depunerea jurământului” , a declarat Ciolacu în declaraţia susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul PSD a subliniat că România are nevoie de reforme şi de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

,,Locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul singur, şi cu o stabilitate politică, devine o certitudine” , a mai spus Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a urat preşedintelui Klaus Iohannis ,,La mulţi ani”, cu ocazia zilei de naştere.

Președintele Klaus Iohannis (PNL), care împlinește marți 64 de ani, a desemnat un premier social-democrat în persoana lui Marcel Ciolacu. 

Citește și

Klaus Iohannis: „Desemnez pentru poziția de prim-ministru pe Marcel Ciolacu. Să continue munca serioasă cu acest guvern”

Marcel Ciolacu: „Avem o democrație consolidată. Îmi doresc ca UDMR-ul să fie la guvernare”

Liderii de filiale PSD, convocați de Marcel Ciolacu pentru consultări în privința rotativei guvernamentale