• Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare la temperaturi sub zero grade în orașul Zhaotong.
  • Nu se știe încă dacă cineva a murit.
  • Videoclipuri din mass-media locală au arătat salvatorii lucrând printre clădirile prăbușite.

Cel puțin 47 de persoane au fost îngropate de o alunecare de teren luni dimineață în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, potrivit presei de stat. Președintele Xi Jinping a îndemnat la toate eforturile de căutare și salvare pentru a reduce cât mai mult posibil numărul victimelor, scrie BBC.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare la temperaturi sub zero grade în orașul Zhaotong. Nu se știe încă dacă cineva a murit. Videoclipuri din mass-media locală au arătat salvatorii lucrând printre clădirile prăbușite.

În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, salvatorii pot fi văzuți, de asemenea, mergând pe grămezi de moloz, pe fundalul unor munți impunători acoperiți de zăpadă, cu obiecte personale împrăștiate printre zidăria prăbușită.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Incidentul a avut loc la ora locală 05:51. Radiodifuzorul de stat CCTV a declarat că persoanele dispărute provin din 18 gospodării. Un bărbat a fost salvat, a anunțat presa locală The Paper. De asemenea, peste 500 de persoane au fost evacuate din regiune după incident, potrivit People’s Daily. Un rezident local din satul Liangshui a declarat pentru Jimu News că alunecarea de teren s-a produs în timp ce dormeau. A fost foarte zgomotos și a fost și o zguduire, s-a simțit ca un cutremur mare”, a spus femeia.

Autoritățile nu au oferit o explicație pentru cauza alunecării de teren. Prognozele meteorologice sugerează că în regiune vor mai cădea ninsori slabe în următoarele trei zile. Alunecările de teren sunt frecvente în regiunea îndepărtată, care este înconjurată de lanțuri muntoase și predispusă la inundații și alunecări de teren frecvente.

Citește și