• Până la prânz, 104 persoane au fost salvate, dar nu este clar câți erau la bord.
  • Paza de coastă a spus că barca, care se îndrepta spre Italia, a fost observată în apele internaționale marți seara.
  • Naționalitățile lor, precum și locul de unde plecase barca, nu au fost confirmate imediat de autoritățile elene.

Cel puțin 59 de persoane s-au înecat și se teme că mai multe persoane sunt date dispărute după ce o barcă pentru refugiați s-a răsturnat și s-a scufundat în Grecia, scrie The Guardian.

Până la prânz, 104 persoane au fost salvate, dar nu este clar câți erau la bord când nava a intrat în fund, au spus autoritățile. Epava a fost cea mai mortală din Grecia din acest an.

Paza de coastă a spus că barca, care se îndrepta spre Italia, a fost observată în apele internaționale marți seara de o aeronavă aparținând agenției de frontieră a UE Frontex și două nave din apropiere, la aproximativ 80 km sud-vest de oraș. din Pylos din sudul Greciei.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

A spus că cei de la bord au refuzat asistența oferită de autoritățile elene marți seara. Câteva ore mai târziu, barca s-a răsturnat și s-a scufundat, declanșând o operațiune de căutare și salvare. Radiodifuzorul de stat ERT a declarat că a plecat din orașul libian Tobruk, care se află la sud de insula grecească Creta, cei mai mulți la bord fiind bărbați în vârstă de 20 de ani. Naționalitățile lor, precum și locul de unde plecase barca, nu au fost confirmate imediat de autoritățile elene.

Supraviețuitorii au fost duși în orașul Kalamata, au spus autoritățile. Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru refugiații și migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Majoritatea trec către insulele grecești din Turcia din apropiere, dar un număr tot mai mare de bărci parcurg, de asemenea, o călătorie mai lungă și mai periculoasă din Turcia în Italia prin Grecia.

Aproximativ 72.000 de refugiați și migranți au sosit până acum în acest an în Italia, Spania, Grecia, Malta și Cipru, potrivit datelor Națiunilor Unite, majoritatea debarcând în Italia.

Citește și: