• Șeful AstraZeneca consideră că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania sa va funcționa pe noua tulpină de coronavirus
  • Pascal Soirot spune că firma are o „formulă câștigătoare” pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinului
  • Guvernul britanic a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca

Directorul executiv al AstraZeneca a declarat că cercetătorii consideră că vaccinul va fi eficient împotriva noii variante de tulpină a coronavirusului care a fost găsită pentru prima dată în Marea Britanie, relatează The Guardian.

Pascal Soirot a spus că sunt necesare mai multe teste pentru a fi siguri, dar a salutat descoperirea și a numit-o „formula câștigătoare”.

Spania, Suedia și Canada s-au alăturat listei în creștere a țărilor care au raportat cazuri de infectări cu noua tulpină, iar Soirot a spus: „Până acum, credem că vaccinul ar trebui să rămână eficient. Dar nu putem fi siguri, așa că vom testa asta.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Guvernul britanic a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca, aproximativ 40 de milioane urmând să fie disponibile până la sfârșitul lunii martie.

Vaccinul ar putea fi folosit în masă începând cu 4 ianuarie, deși un purtător de cuvânt al guvernului a spus ca răspuns că Agenției de reglementare a medicamentelor mai are nevoie timp pentru a-și desfășura activitatea.

„Autoritatea de reglementare a medicamentelor revizuiește datele finale de la Universitatea Oxford / AstraZeneca în faza a trei studii clinice pentru a determina dacă vaccinul îndeplinește standardele lor stricte de calitate, siguranță și eficacitate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Au existat unele îngrijorări cu privire la faptul că vaccinul Oxford nu ar fi la fel de bun ca celelalte vaccinuri, cum ar fi cel de la Pfizer, care este deja distribuit.

Publicarea rezultatelor neașteptate și oprirea temporară a studiilor sale a pusă la îndoială eficacitatea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca în colborare cu Oxford.