Cine este Stormy Daniels? Legătura dintre starul de filme pentru adulți și Donald Trump

  • Anchetatorii newyorkezi au cercetat finanțele fostului președinte timp de ani de zile.
  • Nu se știe încă de ce va fi acuzat Trump.
  • Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, susține că a avut o relație cu Trump în 2006.

Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din New York, devenind astfel primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale. Cazul împotriva sa are la bază o plată de 130.000 de dolari făcută starului de filme pentru adulți Stormy Daniels în ultimele zile ale campaniei prezidențiale din 2016, scrie Sky News.

Cine este Stormy Daniels?

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, susține că a avut o relație cu Trump în 2006, lucru pe care fostul președinte american îl neagă. În 2016, când acesta candida la președinție, ea s-a oferit să își vândă povestea presei.

Avocatul de atunci al lui Trump, Michael Cohen, a fost informat de planurile ei, ceea ce a dus la efectuarea unei plăți de 130.000 de dolari pentru a o face pe Daniels să tacă. După ce a fost ales, Trump l-a rambursat pe Cohen, plătindu-i mai mult decât dublul sumei inițiale. Cu toate acestea, el a continuat să nege afacerea.

Anchetatorii newyorkezi au cercetat finanțele fostului președinte timp de ani de zile – inițial conduși de fostul procuror districtual Cyrus R. Vance Jr. Când acesta a fost înlocuit cu Alvin Bragg în 2022, Bragg a decis să renunțe la ancheta marelui juriu privind acuzațiile că imperiul Trump și-a umflat în mod fraudulos valoarea proprietăților imobiliare.

La scurt timp după aceea, Cohen, care a fost încarcerat pentru mai multe capete de acuzare în 2018, a fost convocat de procurori. Potrivit documentelor judiciare, Trump a trecut în mod fals rambursarea fostului său avocat ca fiind „servicii juridice”.

Cu ce acuzații s-ar putea confrunta Trump?

Nu se știe încă de ce va fi acuzat Trump. Printre opțiunile procurorilor se numără o acuzație de fraudă contabilă în legătură cu plata făcută către Cohen.

De asemenea, aceștia ar putea decide să îl acuze de fraudă de campanie electorală deoarece reducerea la tăcere a afirmațiilor lui Daniels ar fi putut contribui la propulsarea sa la putere. Trump a descris ancheta drept o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic.

Citește și: