Cine sunt posibilii viitori miniștri de la Sănătate: Ioana Mihăilă, Adrian Wiener și Radu Lupescu, medicul decorat de Emmanuel Macron

Sursa Foto: Facebook / Mediafax / Aleph News
  • Criza guvernamentală ar putea să fie soluționată marți, 20 aprilie 2021.
  • A doua zi de negocieri în Coaliție începe la ora 16:00, iar PNL vrea un nou ministru la Sănătate.
  • Posibilii miniștri de la Sănătate ar putea fi Ioana Mihăilă, Adrian Wiener, dar și medicul decorat de Emmanuel Macron, Radu Lupescu.

După ce Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea ministerului Sănătății, România caută lider care să gestioneze criza medicală.

Luni, 19 aprilie 2021, negocierile din Coaliție nu au avut un rezultat final, rămânând ca marți, 20 aprilie, la ora 16:00, să fie purtată o altă discuție.

PNL își dorește un nou șef la Sănătate, iar potențialii miniștri sunt Ioana Mihăilă, Adrian Wiener și Radu Lupescu, medicul care a fost decorat de Emmanuel Macron.

Cine este Ioana Mihăilă, posibil viitor ministru al Sănătății

Cine este Ioana Mihăilă, posibil viitor ministru al Sănătății
Sursa Foto: Facebook / Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, medic endocrinolog, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății.

În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Până în 2018, Mihăilă a lucrat la o clinică din Oradea.

În 2019, Ioana Mihăiă a fost aleasă pentru conducerea PLUS Bihor.

Vlad Voiculescu a declarat pe 16 aprilie 2021 că dacă Ioana Mihăilă va fi noul ministrul de la Sănătate, acesta o va susține: „Pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”.

Cine este Adrian Wiener, unul dintre candidații la postul de ministru al Sănătății

Cine este Adrian Wiener, unul dintre candidații la postul de ministru al Sănătății
Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Adrian Wiener, medic de profesie, membru USR și autorul legii care limitează folosirea acizilor trans, este favoritul USR-PLUS pentru ministerul Sănătății.

Pe 20 februarie 2021, Adrian Wiener vorbea despre testarea apelor din canalizare în contextul pandemiei de coronavirus.

„Ne spălăm pe mâini, facem duș, urina ajunge tot în apele uzate. Și atunci, toate aceste elemente pot fi măsurate periodic. În momentul în care vedem ce încărcare virală este în apele respective, ne dăm seama dacă lucrurile se amplifică”, spunea Adrian Wiener pe 20 februarie 2021.

Cine este Radu Lupescu, medicul ATI de la Strasbourg decorat de Emmanuel Macron

Cine este Radu Lupescu, medicul ATI de la Strasbourg decorat de Emmanuel Macron
Sursa Foto: Aleph News

Radu Lupescu este medic anestezist și președintele Asociației Medicilor din Clinica Thena din Strasbourg. Pe 31 decembrie 2020 a fost decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru eforturile depuse în lupta contra COVID-19.

Și Radu Lupescu este tot o propunere USR-PLUS pentru conducerea ministerului Sănătății.

Radu Lupescu a fost invitatul lui Vlad Craioveanu în emisiunea Ochii pe mine! de la Aleph News.

Medicul ATI de la Strasbourg spunea pe 31 octombrie 2020 că se ajunsese în situația respectivă a pandemiei pentru că „În timpul verii a fost o relaxare totală, iar toți am crezut că primul val va fi și ultimul”.

Radu Lupescu a mai spus la Aleph News că dacă ar fi fost în locul lui Tătaru „Aș încerca să fac un tandem cu ministrul Economiei. Trebuie să explice fiecare decizie și să vină cu exemple concrete”.