• Aproximativ 500 de angajaţi ai TMK ARTORIM Slatina şi Reşiţa au protestat astăzi în faţa Guvernului.
  • Ei cer guvernului o derogare pentru deblocarea conturilor companiei. Acestea au fost blocate în martie, pentru că patronul este unul dintre oligarhii ruşi sancţionaţi de UE.
  • Sindicaliştii din TMK susţin că au peste 1400 de tone de ţeavă, produse realizate în luna martie, blocate în porturi şi în curtea fabricii, din cauza interdicţiilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere Consiliului inter-instituţional să rezolve situaţia angajaţilor uzinei TMK Artrom din Reşiţa, care se confruntă „cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi”.

PSD susţine sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, dar nu vom fi vreodată de acord cu măsuri care afectează angajaţii români, locurilor de muncă şi, în general, economia naţională. După situaţia de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reşiţa a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorităţi ale statului interpretează aplicarea sancţiunilor împotriva oligarhilor ruşi. Solicit din nou Consiliului inter-instituţional responsabil cu aplicarea acestor măsuri să înţeleagă că activitatea companiilor de care depinde viaţa a mii de familii de români trebuie să continue, oamenii să-şi primească salariile, iar familiile acestor angajaţi să nu sufere”, scrie pe Facebook liderul PSD .

El menţionează că scopul sancţiunilor este ca banii produşi în România să nu ajungă în Federaţia Rusă, „nu să laşi fără loc de muncă mii de români

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Este inadmisibil să permiţi companiilor plăţi pentru contractele vechi, dar să nu-şi poată vinde marfa produsă în ultima lună! Sper că Guvernul va găsi din nou răbdarea şi determinarea să se inspire din soluţiile europene astfel încât aplicarea sancţiunilor să aibă cât mai puţine consecinţe negative asupra salariaţilor şi economiei naţionale. Aceasta este singurul mod logic în care România trebuie să reacţioneze”, conchide Ciolacu.

Angajații TMK ARTORIM, protest în fața Guvernului

Aproximativ 500 de angajaţi ai TMK ARTORIM Slatina şi Reşiţa au protestat astăzi în faţa Guvernului. Ei cer guvernului o derogare pentru deblocarea conturilor companiei. Acestea au fost blocate în martie, pentru că patronul este unul dintre oligarhii ruşi sancţionaţi de UE.

Ulterior, potrivit sindicaliştilor de la TMK, acţionarul majoritar s-a retras, însă au rămas sancţiunile. Sindicaliştii din TMK susţin că au peste 1400 de tone de ţeavă, produse realizate în luna martie, blocate în porturi şi în curtea fabricii, din cauza interdicţiilor.