• Proiectul de amenajare a 242 de km de pistă de biciclete,  în Munții Apuseni, finanțat de UE, a intrat în faza de licitație.
  • Consiliul Județean Cluj a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 6,4 milioane lei pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică.
  • Daniel Buda: „În maxim un an și jumătate de la semnarea contractului sunt previziuni că vom putea circula pe această pistă”.

Proiectul de amenajare a 242 de km de pistă de biciclete,  în Munții Apuseni, finanțat de UE, a intrat în faza de licitație. Traseul se împarte între județele Bihor, Alba și Cluj, fiecare urmând să își realizeze propria porțiune. Inițial, proiectul avea 823 km, dar a fost redus la 242 km după evaluarea Ministerului Dezvoltării.

„Acest proiect este finanțat prin PNRR și de aceea s-a ajuns la această dimensiune de la 823 de kilometri până la 242 de kilometri. Această pistă de biciclete propune să valorifice frumusețile Munților Apuseni și  bineînțeles că va aduce un plus de valoare pe de o parte turismului din această zonă, iar pe de altă parte beneficii multiple pentru localnicii”, spune Daniel Buda, europarlamentar din Cluj.

Consiliul Județean Cluj a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 6,4 milioane lei pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică.

Recomandări

A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA

„Pentru autoritățile din România principala provocare a fost de a găsi cea mai bună variantă de lucru pentru a oferi posibilitate cât mai multe persoane să beneficieze de această pistă de biciclete. În maxim un an și jumătate de la semnarea contractului sunt previziuni că vom putea circula pe această pistă”, a mai adăugat Daniel Buda.

Citește și: