• Tânăr condamnat pentru viol, eliberat după 1 an și 6 luni
  • 697 deținuți eliberați condiţionat în primele şase luni ale anului
  • 273 dintre deținuții eliberați, condamnați pentru omor

Între 2014 şi 2018 au fost eliberaţi peste 50.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, aproape 10.000 s-au întors în penitenciar.

Eliberarea condiţionată – subiect tare dezbătut în ultimii ani la noi – rămâne marea hibă a justiţiei. A ieșit din nou la suprafață după decizia de eliberare a unui bărbat de 22 de ani care a abuzat sexual o minoră.

Judecătorii au decis că-i ajung 18 luni de detenție unui brăilean care a răpit o fată cu mașina, apoi a agresat-o fizic și sexual.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

A primit într-un final, după îndelungi deliberări, o condamnare de patru ani de închisoare. Ar putea să iasă mult mai repede – mâine!

Cifrele arată că alți aproximativ 700 de deținuți au fost eliberați în primele 6 luni ale lui 2020. 273 dintre ei fuseseră condamnați pentru OMOR!

De amintit cazul lui Ion Turnagiu, bărbatul condamnat pe viață pentru 5 crime – a fost eliberat și a incendiat o fată din Mehedinţi. S-a sinucis apoi în arest.

În luna iunie, Parlamentul a votat un proiect de lege care înlătură posibilitatea liberării condiţionate în cazul celor condamnaţi pentru omor sau viol, însă nu se poate aplica momentan pentru că nu a fost adoptat.