Bill Gates, atac la Elon Musk: „N-aș da mulți bani pe o călătorie în spațiu. Mai bine cumpăr vaccinuri”

  • Bill Gates a spus că nu este un „fan” al planetei Marte și că omenirea ar trebui să se concentreze mai mult pe industriile care poluează masiv
  • Fondatorul Microsoft a ținut, de asemenea, să sublinieze faptul că Tesla face o treabă grozavă, dar și că trebuie să abordăm industrii mai „grele” și mai mari
  • Bill Gates a spus de asemenea că ar prefera să cheltuiască bani pentru vaccinuri împotriva rujeolei decât să călătorească în spațiu într-o rachetă

Spre deosebire de Jeff Bezos și Elon Musk, Bill Gates nu este atât de interesat să ducă oameni în spațiu. Acesta a spus că nu este un „fan” al planetei Marte și că omenirea ar trebui să se concentreze mai mult pe industriile care poluează masiv, într-un podcast de la New York Times și Kara Swisher.

„Ei bine, este important să spunem că ceea ce Elon a făcut cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuții (în bine) la schimbările climatice pe care le-a făcut vreodată cineva. Și știi, subestimarea lui Elon nu este o idee bună”, a spus Bill Gates recent, în cadrul unui podcast.

Acesta a adăugat totuși că nu este un fan al expedițiilor în spațiu și și-a subliniat poziția sceptică față de rachete, susținând că nu acestea sunt soluția, conform CNBC.

Fondatorul Microsoft, care în prezent valorează mai mult de 130 de miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index, are o nouă carte, „Cum să evităm un dezastru climatic”, iar în podcast a spus că trebuie să fim concentrați pe alte lucruri. Sunt probleme mai mari aici pe Pământ.

Bill Gates a ținut, de asemenea, să sublinieze faptul că Tesla, precum și alte companii asemănătoare, fac o treabă grozavă la „lucruri ușoare, cum ar fi autoturismele”, dar și că trebuie să abordăm industrii mai „grele” și mai mari pentru a avea un impact climatic pozitiv.

„Practic nu facem suficient pentru industriile mari: oțel, ciment, carne. Și, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii – electricitatea, autoturismele – reprezintă o treime din problemă. Deci, trebuie să lucrăm la celelalte două treimi”, a continuat fondatorul Microsoft.

„Mai bine cumpăr vaccinuri”

Bill Gates a spus de asemenea că ar prefera să cheltuie bani pentru vaccinuri împotriva rujeolei decât să călătorească în spațiu într-o rachetă.

„N-aș da mulți bani (pe o călătorie în spațiu). Mai bine cumpăr vaccinuri împotriva rujeolei și pot salva o viață cu 1.000 de dolari. Deci orice fac, mă gândesc întotdeauna, OK, aș putea cheltui 1.000 de dolari cumpărând vaccinuri împotriva rujeolei”, a spus Bill Gates în final.

Nu este prima oară când el susține lupta împotriva schimbărilor climatice. Deși s-a autodeclarat „vinovat” pentru unele dintre plăcerile sale, caută mereu să influențeze în bine.

Acest conflict de ideologii, dacă putem să îl numim așa, între el și Elon Musk, pleacă de la un cadru extrem de simplu. Ambii își doresc soluționarea pericolelor încălzirii globale și perpetuarea speciei umane, dar au abordări diferite.

În timp ce Bill Gates face eforturi pentru a atinge nivelul de 0 emisii de gaze cu efect de seră în atmosferă și de a salva planeta așa cum o știm azi, Elon Musk acționează mai degrabă ca un „plan de rezervă” în cazul în care lucrurile merg prost și ar trebui să populăm altă planetă. Putem spune deci că nu este o contradicție, ci unul vine în completarea celuilalt.