• Coreea de Sud ar putea să-și extindă sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar și economic.
  • Președintele Yoon a declarat că guvernul său a analizat modul în care poate ajuta la apărarea și reconstrucția Ucrainei.
  • Un aliat cheie al SUA și un important producător de muniție de artilerie, Coreea de Sud a încercat până acum să evite antagonizarea Rusiei.

Coreea de Sud ar putea să-și extindă sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar și economic, dacă aceasta va fi supusă unui atac civil pe scară largă, a declarat președintele Yoon Suk Yeol, semnalând pentru prima dată o schimbare a poziției sale împotriva înarmării Ucrainei, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat Reuters înaintea vizitei sale de stat în SUA de săptămâna viitoare, Yoon a declarat că guvernul său a analizat modul în care poate ajuta la apărarea și reconstrucția Ucrainei, așa cum Coreea de Sud a primit asistență internațională în timpul Războiului din Coreea din 1950-53.

„Dacă există o situație pe care comunitatea internațională nu o poate aproba, cum ar fi orice atac pe scară largă asupra civililor, masacru sau încălcarea gravă a legilor războiului, ar putea fi dificil pentru noi să insistăm doar asupra sprijinului umanitar sau financiar”, a spus Yoon.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE

A fost pentru prima dată când Seulul a sugerat disponibilitatea de a furniza arme Ucrainei, la mai bine de un an după ce a exclus posibilitatea unui ajutor armat.

Un aliat cheie al SUA și un important producător de muniție de artilerie, Coreea de Sud a încercat până acum să evite antagonizarea Rusiei din cauza companiilor sale care operează acolo și a influenței Moscovei asupra Coreei de Nord, în ciuda presiunilor tot mai mari din partea țărilor occidentale pentru furnizarea de arme.

Citește și