• Germania și zone din Marea Britanie au intrat de astăzi în carantină
  • Test rapid COVID-19 care se poate face la domiciliu, dezvoltat în Australia a fost aprobat în SUA
  • Coreea de Sud a înregistrat 1.078 de cazuri noi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Din datele oferite de Worldometers, în lume sunt 73,809,741de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă 1,641,741 de decese cauzate de COVID-19.

51,819,551 de pacienți s-au vindecat, iar în prezent sunt 20,348,449 de cazuri active, dintre care 107,159 de pacienți în stare gravă.

Una din patru persoane la nivel global nu va primi vaccinul anti-COVID-19 până în 2022

Este posibil ca una din patru persoane să nu primească vaccinul anti-COVID-19 până cel puțin în 2022. Explicația este că țările bogate cu mai puțin de 15% din populația globală au rezervat 51% din dozele celor mai promițătoare vaccinuri, au spus cercetătorii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Noua Zeelandă, succes în lupta cu pandemia

Noua Zeelandă este una dintre țările care a făcut față cu succes pandemiei de coronavirus, alături de Taiwan, China și Tailanda, relatează The Guardian. Noua Zeelandă a înregistrat doar 25 de decese provocate de COVID-19 la o populație de 5 milioane de locuitori. De asemenea, a reușit să oprească răspândirea virusului, iar locuitorii pot merge la muncă, școli și stadionea fără restricții.

O echipă de cercetători investighează originile virusului în Wuhan

O echipă de cercetători de la OMS China va merge luna viitoare în Wuhan pentru a investiga modul în care SARS-CoV-2 a fost transferat de la animale la oameni. De asemenea, ei vor investiga dacă virusul a apărut mai devreme sau într-un alt loc decât se credea inițial.

Germania și zone din Marea Britanie sunt de astăzi în carantină

Autoritățile britanice au ridicat nivelul restricțiilor la gradul 3, adică foarte înalt. Noaptea trecută au intrat în vigoare noile măsuri în Londra și parțial în Essex și Hertfordshire.

Tot de azi-noapte Germania este în lockdown până după Crăciun. În această perioadă școlile și magazinele neesențiale vor fi închise, iar adunările sunt limitate de la 10 persoane, la 5 din două familii diferite.

India marchează a treia zi consecutivă cu mai puțin de 30.000 de noi infectări

India a înregistrat 26.355 de noi cazuri de coronavirus, au arătat miercuri datele de la ministerul Sănătății. Ceea ce înseamnă că este a treia zi consecutivă în care infectările zilnice din țară au rămas sub 30.000.

India a înregistrat până acum 9,93 milioane de cazuri. India se află în primele țări din lume după Statele Unite la numărul de infectări.

Sistemul de sănătate, sufocat în Irlanda de Nord

S-au format cozi de ambulanțe în afara mai multor spitale din Irlanda de Nord, din cauza presiunii care a continuat să crească asupra serviciilor de sănătate din regiune.

Scenele s-au desfășurat în timp ce primul ministru, Arlene Foster, participa la un apel cu alți lideri politici din Marea Britanie pentru a revizui relaxarea restricțiilor de Crăciun.

Doar trei paturi de terapie intensivă libere rămase în Seul, un oraș cu 26 de milioane de locuitori

Cea mai mare prioritate a Coreei de Sud este asigurarea unui număr mai mare de paturi în spitale pentru a face față unei creșteri record a cazurilor de coronavirus, a declarat premierul țării, conform The Guardian.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a raportat 1.078 de noi cazuri de coronavirus marți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Test rapid la domiciliu COVID-19 dezvoltat în Australia aprobat în SUA

Un test COVID-19 rapid, fără prescripție medicală, dezvoltat de firma australiană Ellume, a primit aprobarea de urgență în Statele Unite.

Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat marți testul COVID-19 pe care îl poți face acasă și primești rezultatul în 20 de minute. SUA se luptă cu virusul care a infectat 16,5 milioane de oameni și a ucis peste 300.000 de oameni în țară.