• Aproximativ 8.000 de imigranți au traversat înot frontiera spaniolă până acum.
  • Guvernul spaniol a organizat o reuniune de urgență.
  • Oficialii europeni s-au arătat foarte îngrijorați de criza imigranților.

Spania se luptă de mai bine de două zile ca să restabilească ordinea în enclava Ceuta, din Nordul Africii. Până acum, un număr record de 8.000 de migranți au traversat înot frontiera spaniolă. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a mers ieri în oraș, însoțit de ministrul de interne.

În același timp, guvernul spaniol a organizat la Madrid o reuniune de urgență ca să găsească soluții pentru rezolvarea crizei.

„I-am reamintit ambasadorului marocan faptul că acest control al frontierelor a fost și trebuie să rămână în continuare coresponsabilitatea Spaniei și a Marocului”, a declarat Arancha Gonzalez Laya, ministrul spaniol de Externe.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministrul de Externe spaniol spune că a discutat și cu ceilalți oficiali europeni, care s-au arătat foarte îngrijorați. Asta pentru că problema migrației este una sensibilă la nivelul UE.

Comisar european: „Frontierele spaniole sunt frontiere europene”

„Mulți au trebuit să fie salvați. O persoană a murit. Cel mai important lucru acum este că Marocul continuă să-și ia angajamentul că va preveni plecările neregulate și că cei care nu au dreptul de ședere reîntorși în mod ordonat și eficient. Frontierele spaniole sunt frontiere europene”, a spus Ylva Johannson, comisar european pentru afaceri interne.

Situația este ceva mai tensionată în stradă. Au fost proteste în fața Ambasadei Marocului din Madrid. Grupurile de activiști din extrema dreaptă și-au strigat nemulțumirile față de cum a fost gestionată criza și au cerut și demisia premierului Sanchez. În același timp, protestatarii din Ceuta i-au atacat mașina, atunci când a ajuns în oraș.