• Guvernul României are planuri mari pentru 2024 în ceea ce privește investițiile.
  • Guvernul României a anunțat alocarea a nu mai puțin de 7% din PIB în noul program bugetar.
  • Răzvan Botea: Alocarea pentru investiții este probabil singura veste bună din bugetul de stat de anul ăsta

Guvernul României are planuri mari pentru 2024 în ceea ce privește investițiile. Asta după ce a anunțat alocarea a nu mai puțin de 7% din PIB în noul program bugetar. Totuși, convingerea pe care se bazează acest plan este că miliardele de euro vor intra în țară prin fondurile europene și prin PNRR, premisă pe care experții totuși nu o pot garanta. În cazul în care planul guvernului s-ar adeveri, investițiile ar putea să ajungă în acest an la 120 de miliarde de lei, mai mult de jumătate din PIB-ul României la ieșirea din comunism.

Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, spune că alocarea pentru investiții este probabil singura veste bună din bugetul de stat de anul ăsta, într-adevăr, 7% din PIB este o sumă bună și este foarte probabil să se atingă.

„Infuzia de fonduri europene este preconizată că va continua și în 2024, așa cum a fost și în 2023. În 2023 am încheiat exercițiul financiar 2014-2020, mai aveam 3 ani la dispoziție să să luăm banii și a fost un influx mai mare fiind încheierea de exercițiu financiar. Perspectiva alegerilor electorale din 2024 face ca și perspectiva investițiilor să să fie destul de stabilă”, explică Răzvan Botea.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Citește și