- Volodimir Zelenski a ajuns, marți, la București, pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis.
- Inițial, președintele Ucrainei trebuia să țină un discurs în Parlament.
- Zelenski susține că aceasta nu a fost o vizită în care să prezinte un discurs.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ajuns, marți, la București, pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis, președintele României, dar și cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu Alfred Simonis și Nicolae Ciucă. Inițial, președintele Ucrainei trebuia să țină un discurs în Parlament.
În programul președintelui ucrainean se regăsea și un discurs în Parlament, într-un moment în care atât Camera Deputaților, cât și Senatul se aflau în sală. După ce a ajuns la București, întâlnirea dintre parlamentari și Zelenski a fost anulată.
În cadrul conferinței de presă organizată la Cotroceni, președintele Iohannis a fost întrebat de ce s-a anulat întâlnirea cu Parlamentul. Iohannis a răspuns: „Programul domului Zelenski a fost negociat de cele două delegații și comunicat public, atât pot să spun la asta”.
Zelenski a răspuns la aceeași întrebare, susținând că aceasta nu a fost o vizită în care să prezinte un discurs: „Știm că nu duc lipsă de discursuri în toate țările, cu tot respectul. Aceasta a fost o vizită în care să mulțumesc românilor și să vorbesc strategic cu președintele Iohannis. Mă mai întâlnesc cu prim-ministrul și cu câțiva parlamentari. Nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate cineva l-a făcut împotrivă, dar eu nu l-am pregătit”.
Citește și:
- VIDEO. Atacurile aeriene din Gaza vizează infrastructura folosită de Hamas. Gruparea promite că va ucide israelienii capturați dacă atacurile vor viza civili fără avertismente
- Volodimir Zelenski a semnat o declarație comună cu președintele Klaus Iohannis: „Trebuie să facem tot posibilul ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării Negre în una moartă”
- Muzeul Ororilor Comunismului organizează vernisajul expoziţiei lui Sever Petrovici-Popescu, intitulată „Miopie istorică”. Ce afli despre deportările din Bărăgan din 1951