• Victor Ponta consideră că guvernul Cîțu nu trebuia să elimine voucherele de vacanță
  • Fostul premier spune că nu trebuia să se renunțe nici la gratuitățile pentru studenți la transportul pe căile ferate pentru că acestea au fost gândite ca un sprijin pentru CFR
  • Victor Ponta: „Îți furi căciula singur“

Victor Ponta a fost invitat, duminică, la Interviurile lui Cristoiu, unde a vorbit despre eliminarea voucherelor de vacanță și alte decizii luate de guvernul Cîțu.

Fostul premier spune că guvernul Cîțu nu trebuia să elimine nici voucherele de vacanță și nici gratuitățile pentru studenți la transportul pe căile ferate.

Victor Ponta a explicat că aceste gratuități au fost gândite ca un sprijin pentru CFR, în condițiile în care UE interzice ajutoarele de stat.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Victor Ponta: „Lipsa de gândire duce la pierderi de bani, după care spui trebuie să tai biletele la studenți. Băi băieți, în 2012, când am ajuns și eu prim-ministru am întrebat ce-i cu biletele astea la studenți că studenții se plimbă prea mult, chiar așa? A venit un om mai deștept la mine și mi-a zis domnul premier, noi nu avem voie să dăm ajutor de stat de stat la CFR că suntem în UE, plătim chestia asta, și căile ferate germane, franceze primesc acest sprijin. Cred că aceeași instituție același om care mi-a explicat mie putea să-i explice și dlui Cîțu. Fii atent că, de fapt tu pui dintr-un buzunar în altul, nu-ți da singur gaură în buzunar“.

În ceea ce privește voucherele de vacanță, Ponta spune că prin eliminarea „îți furi căciula singur“ lor: „Băi oameni buni, tichetele de vacanță sunt așa. Românul dădea buluc să se ducă în Bulgaria, în Grecia, în Turcia. Cu tichetul de vacanță nu se mai duce în Bulgaria, Grecia, Turcia. Spun că tichetul de vacanță e valabil doar în România. Și în loc să se ducă la Nisipurile de Aur se duceau la Năvodari. Tu de fapt îți furi căciula singur (…) Mie nu mi se pare că cineva în acest moment știe să rezolve probleme și înțelege probleme“.

Domnul Iohannis e un politician foarte bun, nu mi s-a părut că se pricepe la economie, evită subiectul. Și în final guvernarea este despre economie, dacă oamenii au bani, dacă firmele o duc bine, dacă economia merge bine, după aia, bătălia politică e altceva“, a mai spus fostul premier.