• Italienii sunt indignați după ce un judecător a găsit nevinovat un angajat al unei școli acuzat că a atins indecent o adolescentă.
  • Bărbatul în vârstă de 66 de ani a recunoscut că a pipăit-o pe 2022 aprilie, dar instanța l-a achitat de acuzații.
  • Judecătorii de la Roma au decis că scurta agresiune sexuală ,,nu a constituit o infracțiune” .

Se consideră hărțuire sexuală dacă o agresiune durează mai puțin de 10 secunde?

Mulți tineri din Italia sunt indignați și exprimă furie pe rețelele sociale, după ce un judecător a declarat nevinovat un angajat al unei școli acuzat că a atins indecent o adolescentă, argumentând că gestul nu a durat suficient de mult,

Mulți tineri din Italia sunt indignați și își exprimă nemulțumirea pe rețelele sociale după ce un judecător a achitat un paznic de școală acuzat de atingere sexuală asupra unei adolescente, deoarece incidentul nu a durat suficient, BBC.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Cazul implică o elevă în vârstă de 17 ani de la o școală din Roma. Ea a povestit cum urca scările împreună cu o prietenă spre sala de clasă, când și-a simțit pantalonii căzând, a simțit o mână atingându-i posteriorul și agățându-i lenjeria intimă.

,,Știi că glumeam”, i-a spus bărbatul când ea s-a întors.

După incident, care a avut loc în aprilie 2022, eleva a raportat paznicul, în vârstă de 66 de ani, pe nume Antonio Avola, poliției.

El a recunoscut că a agresat-o pe elevă fără consimțământ, dar a spus că a fost o glumă.

Un procuror public din Roma a cerut o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, dar săptămâna aceasta paznicul a fost achitat de acuzațiile de agresiune sexuală. Potrivit judecătorilor, ceea ce s-a întâmplat ,,nu constituie o infracțiune” deoarece a durat mai puțin de 10 secunde.

În urma deciziei, expresia ,,palpata breve” – o atingere scurtă – a devenit o tendință pe Instagram și TikTok în Italia, împreună cu hashtag-ul #10secondi.

Italienii au postat videoclipuri în care se uită în cameră în tăcere și ating părțile intime timp de 10 secunde fără întrerupere.

Videoclipul a fost postat inițial de actorul Paolo Camilli din serialul White Lotus, iar de atunci mii de oameni i-au urmat exemplul.

Un alt videoclip a fost redistribuit de Chiara Ferragni, cea mai faimoasă influenceră din Italia, care are 29,4 milioane de urmăritori pe Instagram.

Un alt influencer, Francesco Cicconetti, a scris pe TikTok: ,,Cine decide? Cine măsoară secundele în timp ce ești hărțuită? Bărbații nu au dreptul să atingă corpul femeilor, nici măcar pentru o secundă – cu atât mai puțin 5 sau 10. „

El continuă spunând că decizia judecătorilor de a achita paznicul arată cât de normalizată este hărțuirea sexuală în societatea italiană.

,,Judecătorii au decis că glumea? Ei bine, pentru mine nu a fost o glumă” , a declarat eleva ziarului Corriere della Sera.

,,Paznicul a venit prin spatele meu fără să spună nimic. M-a mângâiat pe fund. Apoi m-a tras, rănindu-mă în zona intimă. Pentru mine, asta nu e o glumă. Nu e un mod în care un bătrân să glumească cu o adolescentă.”

Ea spune că se simte trădată în mod dublu – de școală și de sistemul de justiție.

,,Încep să cred că am greșit că am avut încredere în instituții. Aceasta nu este justiție.”

Eleva se teme că decizia judecătorilor va descuraja fetele și femeile să se manifeste dacă sunt supuse unor astfel de atacuri.

Date recente de la Agenția Drepturilor Fundamentale a UE (FRA) sugerează că 70% dintre femeile italiene care au fost hărțuite între 2016 și 2021 nu au raportat incidentul.

,,Ele vor simți că raportarea abuzului nu merită. Dar este important, deoarece tăcerea protejează agresorii. „

Citește și

Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult. Explicațiile experților

Cum poți să eviți cozile din aeroporturi? Sfaturile unui operator de bagaje

Pământul intră într-o nouă epocă. Oamenii de ştiinţă au dovezi că planeta se află într-un nou capitol al istoriei sale geologice