• România nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision.
  • Hotărârea a fost luată în şedinţa de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.
  • Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia de anul trecut a concursului.

Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administraţie (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC), trasmite într-un comunicat TVR.

România nu este prima ţară ce renunţă la participare. Pe parcusul ultimilor ani ţări precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord au decis să nu participe la concursul internaţional.


Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conţine suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internaţional.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„În acest an, pe lângă producţiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producţie al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova şi alte proiecte de modernizare îndelung amânate” mai precizează TVR.

Citește și

Cum plănuiește Biden să-l învingă pe Trump în 2024? Pe ce se bazează președintele SUA
Cum faci față stresului zilnic? Cercetătorii au identificat patru metode ușor de aplicat
Prăbușirea avionului rusesc în regiunea Belgorod stârnește întrebări. Care sunt ramificațiile acestui dezastru