• Oficialii ungari poartă discuții cu ușile închise în cadrul Think Tank-ului american Heritage.
  • The Guardian: În ultimul timp ambasada Ungariei în SUA a devenit foarte activă și caută contacte cu republicanii.
  • Un participant din partea Ungariei a spus că afirmațiile sunt nefondate, nu e vorba despre negocieri ascunse cu republicanii.

Mai mulți reprezentanți ai Ambasadei Ungariei în Statele Unite și un secretar de stat în guvernul Orban participă la întâlniri cu congresmeni republicani. Conform cotidianului The Guardian, scopul lor este ca Washingtonul să blocheze ajutorul financiar pentru Ucraina.

Cum vor oficialii ungari să influențeze votul din Congres?

În cadrul conferinței de doua zile a organizației americane Heritage Organization au avut loc întâlniri între uși închise. Au participat la acest eveniment si reprezenanți ai Ambasadei Ungariei din Statele Unite, precum și oficiali din guvernul Ungar, iar The Guardian declară că aceste întâlniri au ca scop primar convingerea republicanilor să blocheze ajtorul financiar inițiat de către Casa Albă pentru Ucraina.

Există reacții din partea Ungariei?

Imediat după apariția articolului din The Guardian, telefonul și smartwatch-ul unui participant al acestei întâlniri a fost spart, hackerii având acces la telefonul acestuia. Totuși, victima atacului cibernetic din cadrul întâlnirii a declarat că spargerea telefonului său este un lucru bun, ca lumea să afle că nu este vorba de nimic misterios, conspirații sau teorii, ci doar despre întâlniri bilaterale.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Citește și