• Fostul președinte al SUA a fost huiduit în timpul unui discurs zgomotos la Convenția Națională Liberală.
  • „Adevărul este că nu ar trebui să ne luptăm între noi”, a pledat Trump.
  • A fost o mustrare uluitoare pentru un bărbat care s-a obișnuit cu mitinguri de cult.

Donald Trump, fostul președinte al SUA, a suferit umilința rară de a fi huiduit în timpul unui discurs zgomotos la Convenția Națională Liberală, scrie The Guardian. Călătoria lui Trump la un hotel din Washington sâmbătă seara, a inclus strigăte de tip: „Rahat!” și „Fuck you!”. Acestea au subliniat provocarea cu care se confruntă candidatul republican la președinție de a-și lărgi apelul atât la stânga, cât și la dreapta pe spectrul politic.

„Adevărul este că nu ar trebui să ne luptăm între noi”, a pledat Trump. „Dacă Joe Biden se întoarce, nu va mai exista libertate pentru nimeni în țara noastră.” Apelul a căzut ca un balon de plumb, în ​​timp ce delegații l-au huiduit, batjocorit și l-au insultat. A fost o mustrare uluitoare pentru un bărbat care s-a obișnuit cu mitinguri de cult, în care fiecare cuvânt este aplaudat până la ecou.

Partidul Liberal, care acordă prioritate guvernelor mici și libertăților individuale, câștigă de obicei 3% sau mai puțin din votul național, dar membrii săi s-ar putea dovedi cruciali în statele swing în luna noiembrie. Încercarea stângace a lui Trump de a-i curta a dus la haos. Urcând pe scenă, el s-a confruntat cu liberalii, care au propriile lor dispute fracționale, strigând insulte și condamnându-l pentru că a înregistrat deficite federale uriașe și că îmbogățește companiile farmaceutice cu dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului. Un nucleu mai mic de susținători înverșunați ai lui Trump, îmbrăcați în pălării și tricouri „Make America great again” au scandat „SUA! STATELE UNITE ALE AMERICII!”. O persoană a ridicat un steag palestinian. Apelul lui Trump către liberali să-l voteze sau să se alăture campaniei sale a fost respins în mod repetat. Referindu-se la cele patru acuzații penale împotriva lui, el a glumit: „Dacă nu eram liberal înainte, sunt sigur că de acum sunt liberal”.

Recomandări

CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ
CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL

Fostul președinte a citat un articol scris de comentatorul politic Deroy Murdock în care susținea că liberalii ar trebui să voteze pentru Trump. Mulțimea a izbucnit din nou în huiduieli și batjocuri. Trump a replicat: „Numai dacă vrei să câștigi. Doar dacă vrei să câștigi. Poate nu vrei să câștigi. Poate nu vrei să câștigi. Fă asta doar dacă vrei să câștigi. Dacă vrei să pierzi, nu face asta. Continuați să obțineți 3% la fiecare patru ani.”

Trump a continuat argumentând că liberalii ar trebui să-l facă președinte sau cel puțin să-l voteze la alegeri. Din nou au fost huiduieli. El a continuat: „Liberalii vor să mă voteze și majoritatea o vor face pentru că trebuie să scăpăm de cel mai prost președinte din istorie și împreună o vom face”. Republicanul a promis că, dacă va fi ales, va pune un liberal în cabinetul său și pe alții în posturi superioare. Din nou, mulțimea și-a exprimat clar dezacordul.

Din nou, Trump i-a mustrat pentru că au obținut 3% la alegerile trecute. Concurând cu scandările, el a spus: „Nu, vrei să te faci câștigător, este timpul să fii câștigător. Ai mult bun simț .” Trump a continuat cu discursul său, spunând că a venit „să întindă o mână de prietenie” în opoziție comună cu Biden. Asta a provocat un strigăt la unison „Îl vrem pe Trump!” de la susținători, dar mai multe strigăte de tipul: „Opriți Fed!” – un refren comun al liberalilor care se opun Rezervei Federale. O persoană care ținea un panou pe care scria „Fără dictatori aspiranți!” a fost dat afară de securitate.

Fostul președinte a susținut că o mare parte din palmaresul său a fost liberal, citând exemple precum reducerile de taxe, reducerea birocrației, anularea și desființarea programelor federale de diversitate, egalitate și incluziune. El a promis că îi va numi pe liberali într-un grup de lucru care să  revizuiască rapid cazurile fiecărui deținut politic care a fost persecutat pe nedrept  de administrația lui Joe Biden.

Trump a spus: „După cum știe toată lumea, va fi marea mea onoare să îi iert pe protestatarii pașnici din 6 ianuarie sau, așa cum îi numesc adesea, pe ostatici. Sunt ostatici. Nu a existat niciodată un grup de oameni tratați atât de dur sau nedrept în istoria țării noastre. Acest abuz va fi remediat și va fi remediat foarte repede.” „Și dacă mă votați în prima zi, voi comuta sentința lui Ross Ulbricht.” Camera, în care mulți veniseră cu semne „Free Ross”, a izbucnit în hohote și fluiere de aprobare. Ulbricht a fost fondatorul Silk Road, o piață online pentru vânzarea de heroină, cocaină, LSD și alte droguri ilegale, care în 2015 a fost condamnat la închisoare pe viață .

Cu asta, valul se întorsese în favoarea lui Trump și pariul lui de a se adresa convenției arăta mai puțin dezastruos decât părea la început. Mulțimea a devenit treptat mai mut și mai susținătoare. Fostul președinte a primit și mai multe aprecieri pentru că s-a angajat să semneze un ordin executiv care interzice agențiilor federale să cenzureze libertatea de exprimare, să introducă reduceri record de taxe, să se opună Green New Deal și să facă foraj pentru petrol și gaze, să asigure viitorul monedelor cripto și bitcoin și să apere religia.

Totuși, nu toată lumea a fost cucerită. Când Trump a spus:  Vreau sprijinul tău și din nou, poți fie să ne nominalizezi și să ne pui în funcție, fie să ne dai votul tău”, s-a ridicat din nou un cor de huiduieli. După aceea, un delegat, care și-a dat numele doar ca Joe, a spus: „Ești plin de rahat”. Glen Lewis, președintele Partidului Libertarian din Mississippi, a declarat: „A fost multă politică. A venit aici să ne spună să atragem voturile poporului nostru spre el folosindu-se de teama noastră împotriva președinției lui Joe Biden. Dar bărbații și femeile adevărate votează pentru integritate.”

Lewis, 54 de ani, un veteran militar care a servit în Afganistan, a adăugat: „Am intrat în grupul de susținători ai lui Trump care nu l-au putut apăra imprimând bani. Nu l-au putut apăra dând imunitate companiilor farmaceutice. Nu l-au putut apăra fără a opri războaiele. Îl voi ajuta să nu înceapă altele noi, dar nu le-a încheiat pe cele care erau acolo .”

Michael Fitch, în vârstă de 35 de ani, care este membru al Partidului Liberal din 2012, a spus că apreciază „curajul” lui Trump de a veni la convenție, dar nu are intenția de a-l vota. „Mulți oameni îl plac pe Donald Trump pentru că îl consideră un conservator, dar nu este un conservator”, a spus el. „El a crescut de fapt deficitul – a cheltuit milioane și milioane de dolari. „A capitulat în fața regimului farmaceutic. Evident, baza lui, revoluția Maga, este foarte anti-lockdown, dar Donald Trump a fost cel care a făcut Operațiunea Warp Speed. Nu-l putem lăsa pe tipul ăsta să dezlege: dacă vom veni după [Anthony] Fauci și Biden, Trump este pe aceeași listă. El este la fel de complice ca ceilalți. Nu cred că baza lui apreciază pe deplin acest lucru și nu va fi Donald Trump cel care le va spune.”

Joe Gravagna, 77 de ani, un lucrător pensionar în securitatea computerelor din Westfield, Indiana, a declarat că a votat candidatul liberal în 2020, dar că de data aceasta ar putea l-ar putea lua în considerare pe Trump. „Îmi plac ideile lui despre reglementare, dezarmarea sistemului de justiție. Nu e chiar un șoim. Nu cred că îi plac războaiele.” Printre republicanii devotați din sală s-a numărat și Brandi Bohannon, 37 de ani, din Gulf Shores, Alabama. Ea a spus: „El este diferit. Fără războaie. El nu este plătit de K Street. El este sincer. El este plin de luptă. „Nu am avut niciodată o graniță atât de deschisă – ce, au trecut 8 m? Aceste războaie nu ar fi avut loc niciodată sub Trump. Rusia nu ar fi invadat niciodată Ucraina. Israelul și Palestina nu ar fi intrat în război. Serbia și Bosnia par că ar fi pe cale să se vâneze din nou una pe cealaltă. Sunt vremuri atât de înfricoșătoare.” Liberalii își vor alege candidatul la Casa Albă în timpul convenției lor, care se încheie duminică.

Citește și