• Apariția de marți după-amiază a lui Trump la Miami va fi a doua oară din aprilie când se va confrunta cu un judecător pentru acuzații penale.
  • Donald Trump a aterizat la Miami luni în jurul orei 15.00 și s-a urcat într-un SUV care îl aștepta.
  • Apelurile lui Trump la proteste au fost un ecou al îndemnurilor pe care le-a făcut înainte de o înfățișare la tribunalul din New York în aprilie.

Donald Trump a sosit luni în Florida, înaintea unei înfățișări istorice în fața unui tribunal federal pentru zeci de acuzații de infracțiuni care îl acuză că a păstrat ilegal documente clasificate și a zădărnicit eforturile Departamentului de Justiție de a le recupera, scrie The Washington Post.

Apariția de marți după-amiază a lui Trump la Miami va fi a doua oară din aprilie când se va confrunta cu un judecător pentru acuzații penale. Spre deosebire de un caz din New York, pe care unii analiști juridici l-au ironizat ca fiind relativ banal, prima urmărire penală a Departamentului de Justiție împotriva unui fost președinte se referă la un comportament care, potrivit procurorilor, a pus în pericol securitatea națională, acuzațiile din Legea spionajului comportând perspectiva unei pedepse semnificative cu închisoarea.

Înainte de data procesului său, el și aliații săi au intensificat eforturile de a submina cazul penal împotriva sa și de a stârni proteste. El a intensificat retorica împotriva consilierului special al Departamentului de Justiție care a instrumentat cazul, numindu-l pe Jack Smith deranjat”, în timp ce repeta, fără nicio dovadă, afirmațiile sale potrivit cărora ar fi fost ținta unei persecuții politice.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Trump și-a încurajat susținătorii să se alăture marți unui protest planificat la tribunalul din Miami

Trump a aterizat la Miami luni în jurul orei 15.00 și s-a urcat într-un SUV care îl aștepta. Era de așteptat ca el să se adune cu consilierii înainte de înfățișarea sa în fața instanței, în timp ce încearcă să își alinieze avocați suplimentari după plecarea, înainte de punerea sa sub acuzare săptămâna trecută, a doi avocați care se ocupau de apărare de luni de zile.

El și-a încurajat susținătorii să se alăture marți unui protest planificat la tribunalul din Miami, unde va face față acuzațiilor și se va preda autorităților. Avem nevoie de putere în țara noastră acum”, a declarat Trump duminică, adresându-se prietenului și consilierului de lungă durată Roger Stone într-un interviu la WABC Radio. Și trebuie să iasă și să protesteze pașnic. Ei trebuie să iasă afară”.

Uite, țara noastră trebuie să protesteze. Avem destule motive să protestăm. Am pierdut totul”, a continuat el. De asemenea, el a spus că nu există nicio circumstanță „de niciun fel” în care ar părăsi cursa din 2024, unde domină alegerile primare republicane.

Alți susținători ai lui Trump s-au raliat în apărarea sa cu un limbaj similar, inclusiv Kari Lake, candidatul republican nereușit la postul de guvernator în Arizona, care a declarat cu subiect și predicat în weekend că, dacă procurorii vor să ajungă la președintele Trump”, vor trebui să treacă prin mine și prin 75 de milioane de americani ca mine”. Iar cei mai mulți dintre noi sunt membri cu carnet de membru al NRA”.

Apelurile lui Trump la proteste au fost un ecou al îndemnurilor pe care le-a făcut înainte de o înfățișare la tribunalul din New York în aprilie, unde se confruntă cu acuzații care decurg din plățile de bani tăinuiți făcute în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, deși s-a plâns că cei care au venit să protesteze atunci erau atât de departe încât nimeni nu știa despre ei.” Și, la fel ca în acel caz, el intenționează să se adreseze susținătorilor într-un discurs marți seara, la câteva ore după ce se va prezenta la tribunal.

Citește și: