• Evenimentele au fost amânate pentru marți, după ce medicul personal al președintelui a vrut ca acesta să fie supus unei intervenții.
  • Kevin O’Connor a declarat că președintele a fost supus duminică la un prim tratament de canal.
  • Casa Albă a declarat că Biden așteaptă cu nerăbdare” să îl primească pe Jens Stoltenberg.

Președintele Joe Biden a fost nevoit să amâne o întâlnire cu secretarul general al NATO pentru a se supune de urgență unui tratament de canal. Biden, în vârstă de 80 de ani, trebuia să se întâlnească luni după-amiază cu Jens Stoltenberg pentru a discuta despre războiul din Ucraina și despre viitorul summit NATO din Lituania, scrie The Telegraph.

Evenimentele au fost amânate pentru marți, după ce medicul personal al președintelui a vrrut ca acesta să fie supus unei intervenții la unul dintre dinții inferiori. Kevin O’Connor a declarat că președintele a fost supus duminică la un prim tratament de canal, după ce a avut dureri la premolarul inferior drept. Deși a tolerat bine” procedura, fără complicații, a precizat O’Connor într-o declarație emisă de Casa Albă, luni a avut un disconfort suplimentar”.

O echipă de specialiști de la Centrul medical militar național Walter Reed va finaliza tratamentul de canal al lui Joe Biden la Casa Albă. El nu va fi supus unui anestezic general, astfel că nu va fi invocat cel de-al 25-lea amendament, iar președintele va rămâne la conducere, a precizat Casa Albă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Într-o declarație de săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Biden așteaptă cu nerăbdare” să îl primească pe Jens Stoltenberg. Aceasta a precizat că, în timpul întâlnirii, ei vor revizui activitatea pentru a consolida în continuare descurajarea și apărarea aliată, pentru a construi pe baza promisiunii de investiții în apărare de la Summitul din Țara Galilor din 2014 și pentru a aprofunda parteneriatele NATO”.

Acesta a adăugat: Vor discuta, de asemenea, despre sprijinul aliaților pentru Ucraina în fața războiului brutal de agresiune al Rusiei.” Aceasta vine în contextul în care preocupările legate de sănătatea și acuitatea mentală a lui Joe Biden continuă să crească. La începutul acestei luni, el s-a împiedicat și a căzut pe podea în timp ce termina de înmânat diplomele la o ceremonie de absolvire a forțelor aeriene din Colorado.

Citește și: