• „Desigur, rămâne un rol vital pentru guvernul federal în protejarea vieții copilului nenăscut”, le-a spus Trump participanților la conferința anuală a Coaliției pentru Credință și Libertate din Washington, D.C.
  • Trump a fost relativ tăcut cu privire la problema avortului de-a lungul campaniei sale pentru un al doilea mandat de președinte al SUA, punându-l în dezacord cu alți aspiranți la Casa Albă.
  • Problema avortului va deveni probabil una definitorie pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024.

Fostul președinte Donald Trump a declarat că un rol important în reglementarea avorturilor pe termen lung îl are guvernul federal, dar a refuzat să ofere detalii despre rolul respectiv într-un discurs adresat unui public conservator sâmbătă seara, scrie Reuters.

Trump a fost relativ tăcut cu privire la problema avortului de-a lungul campaniei sale pentru un al doilea mandat, punându-l în dezacord cu alți aspiranți la președinția republicană, inclusiv cea mai mare amenințare actuală a sa la adresa nominalizării partidului, guvernatorul Floridei Ron DeSantis, care a promulgat o interdicție de șase săptămâni asupra avorturilor.

Sursă: Reuters

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Desigur, rămâne un rol vital pentru guvernul federal în protejarea vieții”, le-a spus Trump participanților la conferința anuală a Coaliției pentru Credință și Libertate din Washington, D.C., sâmbătă seara. „Vom învinge politica avortului tardiv dată de democrați”. Avorturile tardive, care au loc după 21 de săptămâni, sunt extrem de rare, reprezentând doar 1% din totalul avorturilor și se datorează adesea anomaliilor fetale sau amenințărilor la adresa vieții mamei.

Trump și-a prezentat dosarul de numire a trei judecători la Curtea Supremă, ceea ce i-a oferit instanței majoritatea conservatoare necesară pentru a anula cazul Roe v. Wade, cazul de referință din 1973 care a creat protecții federale pentru avort.

Problema avortului va deveni probabil una definitorie a alegerilor din 2024. Candidații republicani atrag alegătorii creștini de extremă dreapta cu angajamente de a interzice procedura medicală – senatorul din Carolina de Sud, Tim Scott, a spus că o va interzice la 15 săptămâni, iar fostul vicepreședinte Mike Pence s-a angajat să semneze o interdicție federală asupra acesteia.

Citește și

Un bărbat a murit la numai o oră de la nunta sa: „A trecut de la nuntă la înmormântare”

David Popovici, premiat cu aur la proba de 100 de metri liber de la Sette Colli Trophy

VIDEO. Evgheni Prigojin a părăsit orașul Rostov pe Don în aplauzele civililor