• Donald Trump planifica o nouă serie de mitinguri de campanie pentru a contesta rezultatele alegerilor.
  • Anunțul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Echipei Trump.
  • Oficialii electorali de stat spun că nu au existat nereguli semnificative în procesul de vot.
  • Scandalul fraudării alegerilor este departe de a avea un sfârșit.

În timp ce Joe Biden se pregătea pentru a a face față pandemiei de coronavirus, Donald Trump planifica o nouă serie de mitinguri de campanie pentru a contesta rezultatele alegerilor.

Trump nu se dă bătut nici în ruptul capului. La doar o zi după ce Biden a câștigat alegerile și implicit președinția, Trump nu a dat niciun semn că ar ceda atât de ușor postul. De asemenea, aliații săi republicani din Congres i-au urmat exemplul și nu au recunoscut victoria lui Biden, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Echipei Trump, Tim Murtaugh, a confrimat că fostul președinte a început planificarea unei serii de mitinguri, similare cu cele din campania electorală, în speranța de a găsi sprijun pentru a contesta rezultatele alegerilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În SUA, renumărarea voturilor poate fi cerută doar dacă diferența de voturi este mai mică de 0,5% într-un stat (cazul Georgiei). Însă Donald Trump vrea să ducă procesul în fața Curții Supreme, după ce mai multe instanțe locale au respins cererile sale de oprire a numărării voturilor.

Scandalul fraudării alegerilor continuă

Oficialii electorali de stat spun că nu au existat nereguli semnificative în procesul de vot, iar campania lui Trump nu a produs încă nicio dovadă a activității ilegale, chiar dacă acesta susține că au fost trimise voturi prin corespondență ale unor persoane decedate.

Acest lucru face ca scandalul fraudării alegerilor să fie departe de a avea un sfârșit.

Pe lângă Georgia, Trump intenționează să facă demersuri similare și în state precum Wisconsin, Pennsylvania și Arizona.

Biden a avut mai mult de 4,1 milioane de voturi decât Trump la nivel național, iar fostul vicepreședinte ar putea ajunge cu peste 300 de voturi ale Colegiului Electoral, cu mult peste cele 270 necesare pentru asigurarea președinției.

Votul anticipat și cel prin poștă a stabilit un record al numărului de persoane care au participat la aceste alegeri, aproximativ 100 de milioane de americani exprimându-și decizia în condiții speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

Chiar dacă pare greu de acceptat pentru el, Trump este singurul președinte american care nu obține un al doilea mandat. În istora SUA, din ultimii 28 de ani, există doar 10 astfel de cazuri.