• Donald Trump se confruntă cu 37 de acuzații federale.
  • Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii este pus sub acuzare în cazul unor documente clasificate.
  • Trump este primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale federale.

Indiferent de acuzațiile lui Donald Trump, partidul republican susținea că „va rămâne cu el”. De data aceasta, republicanii nu mai sunt atât de siguri, scrie NBC News. Un agent de-ai lui Ron DeSantis, care a dorit ca identitatea sa să rămână anonimă, a declarat că, „dintr-un punct de vedere obiectiv”, acuzațiile federale cu care se confruntă Trump acum sunt mult mai grave decât cele anterioare, făcând referire la banii oferiți în schimbul tăcerii, înaintea alegerilor din 2016.

„Nu știu ce se va întâmpla în Georgia”, a spus agentul, aflat sub protecția anonimatului, referindu-se la o posibilă anchetă privind o imixtiune electorală a lui Trump și a aliaților săi. „Dar omul va merge la închisoare. Se întâmplă. Donald Trump a încălcat legea și, sincer, nu sunt un « Never-Trumper ». Chiar nu sunt. Dar asta este prea mult”.

„Dacă i-ai aduce pe George Washington, James Madison și Thomas Jefferson și le-ai explica ce se întâmplă … ei nu ar fi de acord cu ceea ce face Donald Trump și ar spune că ar trebui să fie urmărit penal”, a adăugat persoana respectivă.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Republicanii asociați campaniilor prezidențiale, aliați, donatori și consilieri au dezvăluit că nu există o strategie coerentă pentru un candidat la președinție care se confruntă cu o acuzație federală istorică.

„Fiecare campanie în acest moment care nu îl susține pe Donald Trump primește presiuni din partea donatorilor pentru a merge mai tare împotriva lui Donald Trump”, a declarat un consilier al unei campanii rivale.

Mare parte din alegătorii republicani nu par îngrijorați. Sondajele recente arată că Trump rezistă în cadrul politicii republicane. Un sondaj Reuters a constatat că 81% dintre republicani cred că punerea sub acuzare a fost motivată de politică.

Donald Trump se confruntă cu 37 de acuzații federale. Fostul președinte american este pus sub acuzare pentru „reținerea unor documente privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei”, Actele conțin informații secrete despre sistemul nuclear american, dar și despre alte țări.

Citește și: