• Donald Trump a declarat că Ucraina ar putea ceda o parte din teritoriul său Rusiei pentru a opri războiul.
  • Trump a mai spus că a venit momentul în care SUA va încerca să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina.
  • Republicanul îl vede pe Vladimir Putin ,,oarecum slăbit” de lovitura de stat eșuată.

Fostul președinte Donald Trump a declarat joi că Putin este „oarecum slăbit” de lovitura de stat eșuată și că SUA va încerca să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina, scrie The Guardian „Vreau ca oamenii să nu mai moară în acest război”, a spus Trump într-un interviu telefonic acordat Reuters.

Trump, însă, nu a exclus nici varianta ca autoritățile de la Kiev să fie nevoite să cedeze o parte din teritoriul ucrainean Rusiei pentru a opri războiul.

Donald Trump conduce în momentul de față sondajele republicane pentru alegerile prezidențiale din SUA. Trump a lăudat ucrainenii care își apără terenul cu devotament. Dacă ar conduce țara, republicanul a spus că ar încerca să deruleze mai multe serii de negociri.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

„Cred că au dreptul să păstreze cea mai mare parte din ceea ce au câștigat și cred că și Rusia ar fi de acord cu acest lucru. Avem nevoie de un bun mediator sau negociator, iar noi nu avem unul în acest moment”, a declarat Trump, citat de Reuters.

Partea rusă insistă că o condiție a negocierilor ar trebui să fie recunoașterea de către Kiev a „realităților de pe teren”, adică a controlului Rusiei asupra teritoriilor ocupate din Ucraina.

Citește și: