• O scrisoare privată a regelui Charles al III-lea către Donald Trump urmează să fie publicată fără permisiunea monarhului.
  • „Letters to Trump” include, de asemenea, corespondență privată cu foști președinți, printre care Barack Obama, George W Bush și Richard Nixon.
  • Fostul președinte, care se confruntă cu 34 de acuzații pentru falsificarea unor documente de afaceri, intenționează să publice corespondența marți.

O scrisoare privată a regelui Charles al III-lea către Donald Trump urmează să fie publicată fără permisiunea monarhului. Fostul președinte, care se confruntă cu 34 de acuzații pentru falsificarea unor documente de afaceri, intenționează să publice corespondența marți. Aceasta face parte dintr-o nouă carte în care Trump va dezvălui corespondența sa cu alți lideri mondiali, persoane publice și celebrități. scrie The Independent.

În scrisoarea regelui Charles al III-lea, din 1995, când era prinț de Wales, acesta îi mulțumește lui Trump pentru că i-a oferit un statut de membru de onoare la complexul său Mar-a-Lago din Flordia. Corespondența va fi publicată fără acordul Palatului Buckingham, a scris The Daily Telegraph.

Viitorul rege îi urează succes lui Trump în noul său club privat, pe care fostul președinte american l-a deschis după ce a cumpărat conacul, și și-a exprimat interesul de a-l vizita. De asemenea, prințul i-ar fi sugerat lui Trump, care la acea vreme era dezvoltator imobiliar, să viziteze Institutul său de Arhitectură din Londra.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Într-o scrisoare separată, datată 3 iulie 1997, cu doar câteva săptămâni înainte de a muri la Paris, Diana, Prințesa de Wales, i-a mulțumit lui „Donald” pentru florile pe care i le-a trimis de ziua ei de naștere. „Sunt cu adevărat magnifice și sunt profund emoționată că v-ați gândit la mine în acest mod special”, ar fi scris ea.

Ce alte personalități publice apar în cartea lui Trump

„Letters to Trump” include corespondență privată cu foști președinți, printre care Barack Obama, George W Bush și Richard Nixon, alături de celebrități precum Oprah Winfrey și Michael Jackson. Există scrisori de la lideri străini, inclusiv de la fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro și de la Kim Jong Un din Coreea de Nord. Scrisorile sunt menite să arate viața lui Trump dinainte ca acesta să devină o figură politică polarizantă, când era încă o celebritate newyorkeză care doar cocheta cu ideea unei candidaturi.

Ele prezintă, de asemenea, o colecție de oameni puternici cu care Trump a păstrat legătura de când a părăsit funcția și în timp ce se pregătește pentru o a treia candidatură la Casa Albă. „Am primit o mulțime de scrisori minunate de la o mulțime de oameni grozavi și de la oameni mai puțin grozavi, ca să fiu sincer cu voi”, a declarat Trump reporterilor într-o convorbire telefonică luna trecută pentru a discuta despre carte.

Corespondența dintre Trump și Putin

Cartea conține și un schimb de scrisori între Trump și Vladimir Putin în 2013, anunțând „vestea interesantă” care spunea că Miss Univers va fi adus în Rusia. Cerându-i-i președintelui rus să fie invitatul de onoare, Trump a adăugat: „Știu că concursul nostru de la Moscova va fi cel mai mare și cel mai bun Miss Univers de până acum, iar noi suntem deja copleșiți de un răspuns foarte pozitiv și extins din partea presei internaționale și rusești.”

Trump a întâlnit-o pe regretata regină de două ori în calitate de președinte, mai întâi la castelul Windsor pentru un ceai în 2018 și apoi în timpul unei vizite de stat complete în anul următor. Fostul președinte a vorbit adesea despre modul în care mama sa de origine scoțiană îi iubea pe membrii familiei regale și în special pe regină. De asemenea, el a precizat că cele două vizite pe care le-a făcut în Marea Britanie au fost printre cele mai importante momente din perioada în care a fost președinte.

Citește și