• Președintele Joe Biden este pe cale să o numească pe Julie Chavez Rodriguez, un consilier senior al Casei Albe, pentru a superviza campania sa de realegere.
  • Rodriguez, nepoata simbolului sindical Cesar Chavez, a fost un consilier democrat de lungă durată, care este un apropiat al lui Biden.
  • Chavez Rodriguez ocupă în prezent funcția de consilier superior și asistent al președintelui.

Președintele Joe Biden este pe cale să o numească pe Julie Chavez Rodriguez, un consilier senior al Casei Albe, pentru a superviza campania sa de realegere, au declarat pentru CNN doi consilieri democrați de rang înalt – o decizie care deschide calea pentru anunțul său, încă din această săptămână, că dorește să obțină un al doilea mandat.

În timp ce Rodriguez va gestiona în mod oficial campania, efortul va fi, de asemenea, în mare parte ghidat din Aripa de Vest, unde consilierii de top Anita Dunn, Jen O’Malley Dillon, Mike Donilon și Steve Ricchetti vor juca, de asemenea, roluri centrale, scrie CNN.

Rodriguez, nepoata simbolului sindical Cesar Chavez, a fost un consilier democrat de lungă durată, care este un apropiat al lui Biden.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Chavez Rodriguez ocupă în prezent funcția de consilier superior și asistent al președintelui – una dintre cele mai înalte poziții de personal din Aripa de Vest – și director al Biroului de Afaceri Interguvernamentale al Casei Albe, ceea ce o face responsabilă de relația cu primarii, directorii de comitate și guvernatorii, în special în ceea ce privește punerea în aplicare a agendei administrației Biden și ca răspuns la dezastre naturale sau alte dezastre de amploare.

Dacă președintele își va anunța marți campania de realegere, așa cum se așteaptă, acest lucru va surprinde mulți oficiali ai DNC și alți activiști ai partidului care începuseră să anticipeze un anunț în timpul verii. Acești lideri și activiști fuseseră făcuți să creadă că președintele nu se grăbește din cauza certurilor continue dintre candidații prezidențiali republicani și a lipsei unui contracandidat serios la alegerile primare democrate.

Citește și