• Pasagerii de pe două mari aeroporturi germane, Berlin și Hamburg, s-au confruntat luni cu perturbări.
  • Lucrătorii din domeniul securității și al serviciilor la sol au organizat o grevă de o zi din cauza salariilor.
  • Aeroportul Berlin-Brandenburg, care deservește capitala, a anunțat că toate plecările au fost anulate, iar unele aterizări vor fi, de asemenea, afectate.

Pasagerii de pe două mari aeroporturi germane, Berlin și Hamburg, s-au confruntat luni cu perturbări, deoarece lucrătorii din domeniul securității și al serviciilor la sol au organizat o grevă de o zi din cauza salariilor, scrie Reuters.

Aeroportul Berlin-Brandenburg, care deservește capitala, a anunțat că toate plecările au fost anulate, iar unele aterizări vor fi, de asemenea, afectate, după ce sindicatul Verdi a chemat în grevă lucrătorii din domeniul securității până la miezul nopții.
Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat că aproximativ 240 de zboruri au fost programate să decoleze.

Angajații de la compania privată Aviation Handling Services Hamburg (AHS), care se ocupă de check-in, îmbarcare și de obiecte pierdute și găsite pentru o serie de companii aeriene, inclusiv Lufthansa (LHAG.DE), pe aeroportul din Hamburg, au declanșat, de asemenea, o grevă de 24 de ore cu preaviz scurt.
Nici sosirile și nici zborurile deservite de alte companii nu ar urma să fie afectate, a precizat aeroportul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

AHS trebuia să se ocupe de 84 din cele 160 de plecări de luni, iar 31 au fost deja anulate până la ora 9.00 dimineața.
Cea mai mare economie a Europei a înregistrat unele dintre cele mai perturbatoare greve din ultimele decenii, în timp ce sindicatele fac presiuni pentru salarii mai mari care să compenseze creșterea costului vieții.

Săptămâna trecută, aeroporturile din Duesseldorf, Hamburg, Köln-Bonn și Stuttgart au fost afectate de greve. Ralph Beisel, directorul executiv al asociației de aeroporturi ADV, a declarat că sindicatele își iau dreptul de a efectua greve de avertisment înainte de arbitraj până la absurd.

Citește și