• Două elicoptere de atac ale armatei americane s-au prăbuşit joi în timpul unui zbor de antrenament în Alaska (nord-vestul Statelor Unite).
  • Elicopterele Apache erau de la Divizia a 11-a Aeroportată din cadrul Regimentului 25 Aviaţie de la Fort Wainwright.
  • Până în prezent, nu este clar ce a cauzat prăbuşirea.

Trei piloţi de elicoptere ale Armatei au murit și un al patrulea a fost rănit după ce două aparate de zbor Apache s-au prăbuşit în centrul statului american Alaska, în timp ce se întorceau de la o misiune de antrenament, potrivit unor oficiali militari, scrie NY Post.

Elicopterele Apache erau de la Divizia a 11-a Aeroportată din cadrul Regimentului 25 Aviaţie de la Fort Wainwright. Acestea s-au prăbuşit, joi, în apropiere de Healy, Alaska, la circa 80 de mile sud-vest de Fairbanks. Trei din cei patru oameni aflaţi în elicoptere au murit, a declarat căpitanul Molly Treece, purtătoare de cuvânt a Armatei. Supravieţuitorul a fost transportat la spital, a arătat Treece, potrivit Washington Post.

FOTO – NY Post

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Până în prezent, nu este clar ce a cauzat prăbuşirea.

,,Pompierii sunt la locul accidentului. Incidentul este cercetat şi mai multe informaţii vor fi communicate atunci când vor fi disponibile” , a transmis Divizia a 11-a Aeropurtată.

Prăbuşirea este cel puţin a doua din Alaska în care sunt implicate elicoptere Apache, în acest an. În februarie, doi soldaţi au fost răniţi când elicopterul Apache în care se aflau s-a prăbuşit la Aeroportul Talkeetna, în sudul Alaskăi.

Citește și

FOTO. Google Maps a făcut o actualizare a dezastrului din orașul ucrainean Mariupol. Cum arată după bombardamente

Recep Tayyip Erdogan s-a îmbolnăvit și își suspendă campania electorală. Ce anunț a făcut președintele turc

VIDEO. Simona Halep, primele declarații despre suspendarea pentru dopaj: „A fost un șoc. Nu am știut cum să gestionez situația”