• Halep este frustrată de faptul că audierea, programată în prezent pentru 28 mai, nu este încă garantată că va avea loc.
  • Ea nu înțelege de ce a fost nevoită să petreacă aproape opt luni pe tușă fără a avea măcar o șansă la o audiere.
  • Fostul număr 1 mondial a păstrat tăcerea cu privire la această problemă – până joi, când a apărut pentru un interviu exclusiv cu Tennis Majors.

Simona Halep a rupt tăcerea în legătură cu suspendarea sa din cauza dopajului, la aproape șapte luni, scrie Sportskeeda. În octombrie 2022, după eliminarea din primul tur de la US Open, Halep a primit o suspendare provizorie din partea Agenției Internaționale de Integritate în Tenis pentru că a fost depistată pozitiv la Roxadustat. În lunile care au trecut de atunci, fostul număr 1 mondial a păstrat tăcerea cu privire la această problemă – până joi, când a apărut pentru un interviu exclusiv cu Tennis Majors.

Halep a dezvăluit că la început habar nu avea cum să gestioneze situația, mai ales că nici măcar nu știa ce este Roxadustat. Sportiva a susținut că a fost nevoită să intre pe internet și să afle mai multe despre această substanță pentru a face legătura.

A fost un șoc. Nu am știut cum să gestionez situația. Nu știam ce este Roxadustat. Nu mai auzisem niciodată despre el. Am intrat puțin pe internet ca să aflu câte ceva despre el”, a declarat Simona Halep. Am înțeles că era o substanță interzisă”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Chestionată cu privire la modul în care crede că substanța ar fi putut intra în corpul ei, jucătoarea de 31 de ani a speculat că ar fi putut fi vorba de o contaminare a unui supliment”. Aceasta a fost explicația pe care i-au dat-o experții pe care i-a contractat pentru a o ajuta să înțeleagă situația.

Am fost întotdeauna atentă să verific toate componentele din suplimentele pe care le iau pentru a mă asigura că totul este autorizat. La început nu aveam nicio idee despre proveniența acestei substanțe. Și atunci am vrut doar să le cer experților să-mi explice cum s-a întâmplat și de unde provine”, a declarat Halep. Așa cum am spus, nu auzisem niciodată despre asta, așa că nu știam cum aș putea să o iau și, de fapt, cum ar putea fi în urina mea. După multă muncă, au descoperit că a existat o contaminare, o contaminare cu un supliment, și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu”, a adăugat Simona Halep.

Deoarece cantitatea de Roxadustat din corpul ei era foarte mică, experții au asigurat-o că trebuie să fie vorba de o contaminare. Aceștia au susținut că firma care a fabricat unul dintre suplimentele ei autorizate a făcut o greșeală, incluzându-l în procesul de producție.

O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să se afle acolo. Experții au lucrat foarte mult pentru a găsi motivul acestei contaminări și au descoperit că suplimentul a fost contaminat cu o cantitate foarte mică de substanță”, a declarat Simona Halep.

Întrebată despre posibilitatea ca suspendarea sa să ia sfârșit în curând, dubla campioană de Grand Slam și-a exprimat nemulțumirea față de ITF și aparenta inacțiune a acesteia în acest caz. Halep este frustrată de faptul că audierea, programată în prezent pentru 28 mai, nu este încă garantată că va avea loc. Ea nu înțelege de ce a fost nevoită să petreacă aproape opt luni pe tușă fără a avea măcar o șansă la justiție.

Citește și