• Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat validarea Alianței Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese inițial respinsă de către Biroul Electoral Central.
  • Această hotărâre este definitivă și permite Alianței Dreapta Unită să participe la alegerile europarlamentare și locale.
  • Luni, PMP, USR și Forța Dreptei au contestat decizia BEC de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită la Înalta Curte.

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat validarea Alianței Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese inițial respinsă de către Biroul Electoral Central. Această hotărâre este definitivă și permite Alianței Dreapta Unită să participe la alegerile europarlamentare și locale.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Luni, PMP, USR și Forța Dreptei au contestat decizia BEC de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită la Înalta Curte. Motivul invocat de Biroul Electoral Central pentru respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei a fost că Eugen Tomac nu este înregistrat în Registrul partidelor politice ca președinte al PMP.

Citește și