Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Înalta Curte de Casație și Justiție a validat alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat validarea Alianței Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese inițial respinsă de către Biroul Electoral Central. Această hotărâre este definitivă și permite Alianței Dreapta Unită să participe la alegerile europarlamentare și locale.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

Luni, PMP, USR și Forța Dreptei au contestat decizia BEC de respingere a protocolului Alianței Dreapta Unită la Înalta Curte. Motivul invocat de Biroul Electoral Central pentru respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei a fost că Eugen Tomac nu este înregistrat în Registrul partidelor politice ca președinte al PMP.

Citește și

Exit mobile version