• Diana Șoșoacă spune că are o adeverință care atestă că nu poate purta masca de protecție din motive de sănătate
  • DSP afirmă că această adeverință nu este valabilă
  • Premierul interimar și oficialii Senatului au cerut DSP detalii despre această adeverință

Direcția de Sănătate Publică arată că adeverința Dianei Șoșoacă, prin care este exceptată de la purtarea măștii, nu este valabilă. Informația a fost confirmată pentru Aleph News de șefa Comisiei de validare din Senat, Iulia Scântei.

Iulia Scântei a precizat că a primit o adresă de la DSP în care se arată că adeverința nu e valabilă.

Reacția lui Șoșoacă nu a întaziat să apară. Viitoarea senatoare spune că „DSP a încalcat legea cand a dezvăluit diagnosticul”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Nu avea dreptul să-mi dezvăluie diagnosticul. Dacă voi merge mâine la consultări, voi merge fără mască. Le e frică să nu-i infectez cu patriotism”, a spus Diana Șoșoacă.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a cerut cere instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă, senator AUR, pentru a nu purta mască de protecție.

După consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, din data de 14 decembrie, Diana Șoșoacă a declarat: „Și noi, oamenii care suferim de anumite boli și suntem exceptați de la purtatul măștii, avem drepturi în această țară”.

Și Senatul a cerut DSP București să comunice dacă Diana Șoșoacă este exceptată de la purtarea măștii de protecție în spații închise și dacă bolile menționate în adeverința acesteia fac parte din categoria „bolilor care afectează capacitatea de oxigenare”.

„Vă adresăm rugămintea de a verifica îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020 și de a ne comunica dacă (1) bolile menționate în adeverința medicală atașată fac parte din categoria <bolilor care afectează capacitatea de oxigenare>, (2) adeverința medicală atașată a fost emisă cu respectarea competenței legale și (3) titularul adeverinței medicale atașate este exceptat de la purtarea măștilor de protecție în spații închise”, potrivit solicitării Senatului.