• O femeie de 43 de ani din Ecuador a convins judecătorii de la Curtea Constituțională să legalizeze eutanasierea.
  • În America de Nord, eutanasierea este permisă doar în anumite state, cum ar fi Oregon, Washington și California.
  • În România și Marea Britanie moartea asistată rămâne ilegală.

Ecuador a devenit a doua țară din America Latină care permite eutanasierea pacienților care suferă de o boală incurabilă. O femeie de 43 de ani a luat inițiativa. Aceasta a convins judecătorii de la Curtea Constituțională să legalizeze eutanasierea după ce a propus schimbarea unei legi deja existente. Femeia este în permanență la pat și are nevoie de oxigen, din cauză că suferă de o boală rară care îi afectează sistemul nervos al membrelor. Schimbarea legii înseamnă că doctorii care fac o eutanasiere nu vor intra la închisoare.

Columbia s-a mișcat mai repede. A acceptat eutanasierea încă din 1997. Peste 40 de mii de canadieni au apelat la această opțiune între 2016 și 2022, adică 4% dintre morți, arată statisticile. În America de Nord, eutanasierea este posibilă doar în anumite state, precum Oregon, Washington și California.

În Europa, moartea asistată este permisă în Spania, Elveția, Germania, Belgia și Olanda. Este permisă și în Austria, Suedia, Norvegia și Finlanda, dar regulile sunt mai stricte. În România și Marea Britanie, moartea asistată este ilegală.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: