• Elevii ar putea fi testați cu aparatele Drug Test la școală, de medici sau de experți antidrog.
  • Testarea antidrog din școli nu va fi făcută în masă, ci va fi stabilită de o comisie.
  • Testul antidrog o să fie făcut doar cu acordul părinților sau elevului, dacă este major.

A fi sau a nu fi testați antidrog elevii la școală? Aceasta este întrebarea care a stârnit controverse în mediul online după declarațiile prefectului Capitalei de săptămână trecută. Acum, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Sorin Ion vine cu câteva precizări.

Elevii nu vor fi testaţi în masă în şcoli pentru consumul de droguri, ci o comisie va fi cea care va decide dacă un elev va fi testat sau nu. Totul se va face însă cu acordul părinţilor sau cu acordul elevului, dacă este major.

Ana Măiță, părinte și președinta asociației „Mame pentru mame”, spune că statul român nu are ce să facă cu copii pe care îi depistează ca fiind drogați sau chiar ca fiind deja dependenți de droguri. 

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

„Asta este realitatea tristă. Nu avem niciun fel de centre care să se ocupe de de acești copii în afara secțiilor de psihiatrie din câteva spitale din România”, spune Ana Măiță.

„De multă vreme, noi cei din mediul asociativ, spunem că atunci când statul vrea să îngroape un subiect, înființează o comisie care să se ocupe de acest subiect”, a spus Ana Măiță, la Aleph News.

Citește și