• După o vacanță de o lună de zile, aproape 2 milioane de elevi revin fizic la școală
  • Luiza nu mai are încredere în sistemul de educație
  • Pe parcursul școlii online, Mihaela a fost nevoită să apeleze la o bonă
  • Momentan, doar 51 de țări s-au întors fizic la școală

Școala a început cu testul organizării în familie. După ce s-au adaptat la școala online, mulți revin la orele clasice iar părinții lor încearcă să-și reia viața obișnuită.

E încă un pas dificil pentru unii dintre ei. Programul lor este din nou dat peste cap. Luiza de exemplu și-a pierdut încrederea în sistemul de învățământ din cauza schimbărilor neprevăzute care au bulversat-o.

„Încredere în conducerea școlii? Conducerea școlii se supune ministerului, iar ministerul lasă să se înțeleagă ca are multe sincope”, spune Luiza, părinte.

Recomandări

JURNALISM (IN)DEPENDENT
FĂRĂ ABONAMENT LA APPLE
CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...

Mihaela, în schimb, se bucură de revenirea la școala clasică. Programul de muncă nu îi permitea să petreacă timp cu copilul. Ea zice că pe parcursul școlii online a fost nevoită să apeleze la o bonă. Acum, răsuflă ușurată.

„Este un pic cam dificil să ții aceste ședințe, pe care trebuie să le conduci sau în care trebuie să iei decizii cu doi copii de șase, respectiv, trei ani lângă tine, dar, având în vedere contextul, a trebuit să căutăm o soluție”, a explicat Mihaela Ispas, părinte.

Puțini părinți s-au descurcat cu brio în ultimul an. Laura și-a dus fetița de șase ani la școală fără să întâmpine probleme.

„Noi avem deja experiență. Fiica mea este în pregătitoare și a fost fizic la școală și noi nu am avut nicio problemă, toată clasa a fost în regulă. Ei sunt mici și totuși sunt disciplinați”, a spus Laura Petrescu, părinte.

Pandemia a perturbat educația a 1,6 miliarde de copii din întreaga lume. Datele colectate de Unicef, până la începutul lui martie 2021, arată că 51 de țări s-au întors fizic la școală, în timp ce 90 au rămas în sistem hibrid.