• Liderul francez, Emmanuel Macron, şi-a exprimat dorința de a-i oferi ajutor lui Volodimir Zelenski.
  • Preşedintele Republicii vrea ca summitul de la Vilnius să înregistreze progrese în relaţiile dintre Ucraina şi NATO.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit cu omologul său ucrainean prin telefon.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit cu omologul său ucrainean prin telefon. Liderul francez vrea să îl ajute pe Volodimir Zelenski, care a cerut angajamente din partea NATO la următorul summit al Alianţei, din 11 şi 12 iulie, relatează AFP.

„Preşedintele Republicii vrea ca summitul să înregistreze progrese în relaţiile dintre Ucraina şi NATO şi, de asemenea, să fie o oportunitate pentru aliaţi de a oferi Ucrainei un sprijin de durată în materie de securitate”, a subliniat Elysée.

Volodimir Zelenski își dorește, din partea Alianţei, ,,elemente concrete” cu privire la o perspectivă de aderare odată cu încheierea războiului declanşat de invazia rusă a ţării sale. La summitul de la Vilnius, NATO ar dori să desfășoare prima întrunire a noului consiliu NATO-Ucraina cu Volodimir Zelenski, chiar dacă Ucraina nu va adera în mod imediat la Alianţă.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Emmanuel Macron a adus în discuție „situaţia de la centrala nucleara Zaporojie”, aflată sub stăpânirea „forţelor ruse. Omologul său ucrainean este îngrijorat de „provocări periculoase” din partea Moscovei. Cei doi şefi de stat au analizat situaţia militară din Ucraina, precum şi ajutorul militar al Franţei, a precizat Elysée.

Citește și