• Macron a spus într-un discurs televizat că 2024 va fi anul „mândriei și speranței franceze”.
  • Macron a căutat să-i înveselească pe francezi după un an marcat de războaie și crize.
  • 90.000 de polițiști și 5.000 de soldați vor fi dislocați în Franța în timpul evenimentelor de Anul Nou.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că 2024 va fi anul „mândriei și speranței franceze”, marcate de Jocurile Olimpice de Vară de la Paris și redeschiderea Catedralei Notre Dame după incendiul devastator, scrie Reuters.

Doar o dată într-un secol găzduiești Jocurile Olimpice și Paralimpice, doar o dată într-un mileniu reconstruiești o catedrală”, a spus Macron. „2024, anul determinării, al alegerilor, al recuperării, a mândriei. Pe scurt, un an al speranței”.

Macron a vorbit într-un discurs televizat înaintea evenimentelor de Anul Nou, în timpul cărora 90.000 de polițiști și 5.000 de soldați vor fi dislocați pentru a asigura securitatea într-o perioadă marcată de o „mare amenințare teroristă”, după cum a numit-o guvernul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Franța va continua să se „reînarmeze” atunci când vine vorba de probleme de securitate, dar va stimula și educația publică și coeziunea socială, a spus Macron.

Macron a căutat să-i înveselească pe francezi după un an marcat de războaie și crize, precum și de protestele față de reforma pensiilor și a violențelor stradale în urma evenimentului tragic în care poliția a ucis un adolescent într-o stație din Paris.

Citește și