• Ziarul Financiar vine cu o listă de evenimente și tendințe în energie în 2024.
  • În 2024 sunt așteptate mai multe investiții finalizate în energia verde.
  • Romgaz va termina centrala de la Iernut până la finalul lui 2024.

Ce ne așteaptă în 2024 în sectorul energetic? Ziarul Financiar vine cu o listă de evenimente și tendințe pentru acest an. Printre ele se numără mai multe investiții finalizate în energia verde și evoluția prețului la energie.

Cele mai importante evoluții în sectorul energetic în 2024

„Pentru început, centrala de la Iernut s-ar putea să fie finalizată anul acesta. Un subiect important în acest an sunt gazele din Marea Neagră. Trebuie să fim atenți la aproximativ aceleași lucruri ca în 2017, din punct de vedere energetic. Sperăm că în acest an se vor și rezolva o parte dintre ele.

Printre veștile bune se numără faptul că se așteaptă ca în 2024 să fie conectați la rețea 800 MW în proiecte de energie regenerabilă. Sunt foarte multe proiecte care au început pe partea de energie eoliană și solară”, a declarat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Cum ar putea evolua prețul energiei

„Toți ochii sunt pe prețul energiei. Nimeni nu știe cum va evolua. Lumea se uită la prețuri atunci când decide dacă vrea sau nu să investească într-o instalație de energie. Sunt mai mulți factori care pot influența prețul, războiul din Ucraina, apariția altor conflicte, chiar și alegerile electorale din America”, a mai adăugat acesta pentru Aleph News.

Citeste și: